2023. március 30., Zalán

Eger ügye

#egerplusz #eger #zene #utcazenészek versenye

Birtokba vették Eger belvárosát az utcazenészek (VIDEÓ)

Barna Benedek 2022.06.16. 17:10

Bő tucatnyi helyszínen zenélnek idén, összesen 71 formáció.

 

Szerdán elstartolt az Utcazenészek Versenye, a korábbi évekhez hasonlóan kiegészülve a Képzőművészeti Utcafesztivállal és a VINO Kóstoló Ünneppel.

 

A különböző formációk produkcióit a Szentmihályi Gábor dobosból (Első emelet), Szolnoki Péter énekes ből(Bon Bon), Nagy Zoltánból, az egri egyetem zenei tanszékének főiskolai docenséből és Czutor Zoltánból, a Belmondo zenekar frontemberből álló zsűri mellett a közönség is értékelheti. A járókelők "like érmékkel" jelezhetik, hogy melyik zenekar tetszett nekik.

A "like érmék" egyedi kinézetű, fém érmék, amelyeket erre az alkalomra készíttetnek a szervezők, akik gondoskodnak arról is, hogy az utcán járókelő emberek zsebébe kerüljön ezekből. Ettől kezdve nincs más teendő, mint szavazni, és a legjobban tetsző formáció gitártokjába dobni az érmét.

A városi tévé riportja szerint idén 14 helyszínen 71 formáció lép fel Eger belvárosában a vasárnapig tartó esemény keretében.

 

Az Utcazenészek Versenyének részletes programja, a különböző helyszíneken fellépők beosztása IDE KATTINTVA böngészhető, a kiemelt programok listája ITT olvasható, alább pedig megtekinthető a híradó beszámolója, amely egy kis ízelítőt ad az eseményből:

 

 

(Indexkép forrása: Utcazenészek Versenye Egerben / Facebook)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló