2024. június 23., Zoltán

Eger ügye

#egerplusz #eger #zene #fesztivál #utcazenészek versenye

Néhány napra újra az utcazenészeké lesz Eger

Barna Benedek 2022.06.13. 11:56

Szerdától vasárnapig tart az Utcazenészek Versenye, amelyet a borünnep és képzőművészeti fesztivál mellett ezúttal utcaszínházi produkciók is kiegészítenek.

 

A héten újra felpezsdül Eger belvárosa: ismét jön az Utcazenészek Versenye, június 15-től 19-ig (szerdától vasárnapig) több helyszínen is találkozhatunk a jórókelőknek muzsikáló zenekarokkal.

 

Az esemény beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott: a zenészek között 24-25 új formáció lesz meghallgatható, a programsorozat pedig cirkuszi elemekben is bővelkedő utcaszínházi produkciókkal bővül. Emellett idén új helyszín lesz egy vásártér az Eszterházy téren, a Líceum előtt, így már két helyen lesz színpad. (A részletes program, a különböző helyszíneken fellépők beosztása IDE KATTINTVA böngészhető).

 

 

A zenészek idén is megmérettetnek a közönségdíjért: az a produkció nyeri a versenyt, amelyik a legtöbb szavazatot, azaz "like érmét" gyűjti a verseny ideje alatt  – olvashatjuk Eger turisztikai honlapján.

A "like érmék" egyedi kinézetű, fém érmék, amelyeket erre az alkalomra készíttetnek a szervezők, akik gondoskodnak arról is, hogy az utcán járókelő emberek zsebébe kerüljön ezekből. Ettől kezdve nincs más teendő, mint szavazni, és a legjobban tetsző formáció gitártokjába dobni az érmét.

Amellett pedig, hogy a nagyközönség szavazhat a kedvencére, zsűri is értékeli a produkciókat. Az ítészek között lesz Szentmihályi Gábor dobos (Első emelet), Szolnoki Péter énekes (Bon Bon), Nagy Zoltán, az egri egyetem zenei tanszékének főiskolai docense, valamint új tagként Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar frontembere.

 

Képszőművészeti fesztivál és borünnep is lesz

 

Az Utcazenészek Versenye ismét kiegészül a Képzőművészeti Utcafesztivállal és a VINO Kóstoló Ünneppel is. Teleki Klára, a Képzőművészeti Utcafesztivál szervezője a beharangozón az Eger Hírek cikke szerint elmondta, hogy rekord számú, 30 művész lesz jelen a Dobó téren, szobrászok, grafikusok, festők többek között. A szombati napon lesz majd egy fő produkció: látványfestés élőzenére, illetve aznap este egy nagy gálát is tartanak.

 

A borkóstolón szintén rekord készül: 28 termelő közel 300 féle borát lehet majd kóstolni – ismertette dr. Lőrincz György borász. A program szervezőjének tájékoztatása szerint a könnyű fehér- és rozéborok kerülnek terítékre, díjnyertes tételeket is lehet majd kóstolni, és persze mindehhez megfelelő minőségű falatkákról, sajtokról is gondoskodnak, a minőségi kóstolás jegyében, hogy oda lehessen figyelni az élményre.

 

További részletek az esemény hivatalos honlapján ás Facebook-oldalán olvashatók, alább pedig kedvcsinálóként megtekinthető a tavalyi rendezvény összefoglaló videója:

 

 

(Indexkép forrása: Utcazenészek Versenye Egerben / Facebook)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló