2024. július 14., Örs Stella

Vélemény

#lázár jános #elkerülő út #helyi népszavazás

Úgy tűnik, hogy Lázár János palira vette az egrieket és a helyi népszavazási kezdeményezést

Csarnó Ákos 2023.03.29. 16:39

Szerinte ugyanis nem dőlt el semmi valójában.

 

A kedden, az elkerülő út ügyében tartott (kb. az utolsó pillanatban meghirdetett) lakossági tájékoztatáson hirtelen megjelent Lázár János építési és beruházási miniszter és a résztvevők legnagyobb örömére kinyilatkozta, hogy a külső nyomvonal tervezésére ad utasítást. De ha a mondandója mögé nézünk, kicsit bonyolultabbá válik a dolog, sőt egyenesen arra is lehet gondolni, hogy itt valaki nem játszik tisztán.

 

Az alábbi videóban tisztán látható, hallható, hogy a miniszter szerint a külső nyomvonalat tervezteti meg, de rögtön hozzáteszi, hogy vizsgálják azt is, hogy van-e a külsőtől beljebb eső nyomvonal, ami jobb lehet. 

 

A külső nyomvonalat tervezzük, a belsőtől elállunk. Azt meg kell vizsgálnunk „B” variáció képpen, hogy van-e a külső nyomvonaltól beljebb bármilyen racionális megoldás. Nem tudjuk, hogy van-e, ne szaladjunk előre! (…) Illetve nem dőlt el semmi valójában, hiszen most kezdődnek el azok a tanulmányok, amik a környezetvédelmi engedélyezési eljárást megelőzik.

Lázár János ezzel a mondatával gyakorlatilag lenullázta a kijelentését és Pajtók Gáborhoz hasonlóan lenullázta a NIF korábbi két nyomvonalának tervezetét is. Vagy akkor mire volt jó az egész NIF-es színjáték, papír és on-line alapú véleménygyűjtés, lakossági fórumok, szájkaraték?

 

A videó végén hallatszik, hogy összefoglalja ismét a mondandóját:

Több száz millióba fog kerülni a tervezés önmaga, de a külső nyomvonal tervezését és engedélyezési eljárására ad utasítást úgy, hogy bor maradjon.

Ez így akkor mégis hogy? Most akkor a külső nyomvonalat tervezteti vagy csak akkora lózungot durrantott el, ami alkalmas lehet a helyi népszavazási kezdeményezés sikerét semmissé tenni?

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló