2024. június 21., Alajos Leila

Vélemény

#mirkóczki ádám #szavazás

Lezárult szavazás Mirkóczki Ádám polgármester újrázásáról: erős nem.

Csarnó Ákos 2023.01.22. 19:49

Jelenleg, de még messze a jövő májusi választás.

 

Szavazást indítottunk arról, hogy az olvasóink mennyire adnának bizalmat Eger jelenlegi polgármesterének, Mirkóczki Ádámnak. Eléggé egyértelmű döntés született.

 

Mint emlékezetes, január 3-án az ATV műsorában jelentette ki először Mirkóczki Ádám, hogy függetlenként tervezi az újraindulást 2024-ben, ugyanis jelenleg egyetlen pártot sem tart alkalmasnak, akivel együtt tudna működni. Az egri polgármester már nem titkolja, hogy Pajtók Gábor fideszes országgyűlési képviselőben partnerére lelt.

 

A közgyűlésben ülő Fidesz frakcióról, illetve a korábbi, ellenzéki képviselőtársairól azt állítja, hogy csak azért szövetkeztek, hogy megbuktassák.

Korábban prolinak titulálta a Jobbikot, amely pártnak parlamenti frakcióvezetője nemrég úgy nyilatkozott, hogy támogatná az egri polgármester újraindulását, ha az egriek is úgy akarnák.

 

A kérdésünk így hangzott: „Ha most vasárnap lenne önkormányzati választás, ön bizalmat szavazna Mirkóczki Ádámnak?”

A leadott szavazatok 56%-a egyértelműen a „NEM” válasz volt.

32%-nyi szavazat egyértelműen az „IGEN” válasz volt, minden egyéb kikötés nélkül.

A szavazatok 14%-a azt a lehetőséget támogatta, ha a polgármester mögött széles párt/civil összefogás állna.

A legérdekesebb, hogy még így is volt legalább 55-nyi szavazat, ami az indulást akkor is támogatta volna, ha Mirkóczki Ádám a Fidesz jelöltje lenne 2024-ben.

 

 

Ami levonható tanulság az az egyrészt, hogy magas a polgármester elutasítottsága a szavazók között, illetve az, hogy nem látszik, hogy szélesebb társadalmi konszenzus állna mögötte. Jelenleg.

(Mivel több kérdésre, verzióra is le lehetett adni szavazatot a kapott %-os arányok az összes leadott szavazathoz képest mutatják az arányokat.)

 

indexkép: MTI/Komka Péter

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló