2024. július 14., Örs Stella

Vélemény

#neumann jános gimnázium

Jó ötlet, hogy az egri Neumann esetleg egyházi fenntartásba kerülne? - SZAVAZÁS

Csarnó Ákos 2024.01.29. 10:40

 

Felröppent a hír, hogy a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium esetleg egyházi fenntartásba kerülne. Az iskola elküldte az álláspontját a kérdést illetően:

Iskolánk 31 éve alapítványi formában működik. Eredményesen, széleskörű támogatással. Évente 200 fő körüli létszámban adunk hallgató utánpótlást a magyar felsőoktatási intézményeknek. (döntően a legkiválóbb egyetemeknek)

 

Innovatív szellemisége, rugalmas alkalmazkodása a társadalmi, gazdasági környezet igényeihez, a tanulói , szülői elvárásokhoz teszi népszerűvé.

 

Az átlagot meghaladó, jó színvonalú infrastruktúrával, stabil gazdasági alapokkal rendelkezik.

 

Gondokat az állami támogatás jelentős korlátozása jelentheti. Ez a hátrányos körülmények között élőket, valamint a kollégiumok fenntarthatóságát érinti. Emiatt javasolta a köznevelésért felelős államtitkárság, hogy esetleg az egyházi fenntartás segíthet a gondok megoldásán.

 

Természetesen a szülők véleménye kiemelten fontos a kérdésben, ezért megkérdeztük őket, s erre néhány napon belül választ kapunk. Az Egri

 

Főegyházmegye is nyitott a befogadásra, amiről szintén kérjük a szülői állásfoglalást. Csak tájékozódó tárgyalások voltak, minden egyéb információ fals!

 

Továbbra is alapítványi működésben gondolkodunk. Ennek érdekében jó esély van sokoldalú együttműködésre szülőkkel. a gazdasági környezettel, önkormányzattal, volt "Neumannosok"-kal, de minisztériumokkal is. Ezek a tárgyalások folyamatban vannak.

 

Az egyházi iskolává válás tehát nem cél! Sajnálatosnak tartjuk, hogy megkérdezésünk nélkül a média kész tényeket közöl a folyamatról. Ezzel zavart kelt az általános iskolai tanulók és szüleik körében is, akik az életük fontos döntését hozzák meg a középiskolai beiskolázás során. 

 

Mélységesen sajnálom, hogy az egy órával ezelőtt érkezett érdeklődő levél válaszát nem megvárva az Egriügyek már fontosnak tartotta átvenni és megosztani egy jelentős mértékben fals információkra épített cikket. Erre nyilván nem vagyunk hatással...

 

Megerősítem: iskolánkat a jelenlegi formában kívánjuk működtetni! Ha változás lesz, akkor valamennyi megkeresésre szívesen adunk korrekt információkat.

 

Most olvasóink dönthetnek, hogy mennyire tartják jó vagy rossz ötletnek a feltevést:

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló