2024. április 17., Rudolf

Vélemény

#eger #szavazás #hintó

Inkább legyen hintós szolgáltatás Egerben!

Csarnó Ákos 2023.03.22. 09:31

Nem hantáztak a válaszolók.

 

Szavazást indítottunk a múlt héten, amikor láttuk az önkormányzat bizottsága előtt fekvő anyagot, miszerint egy vállalkozó Egerben hintós kocsikázás szolgáltatást nyújtana.

A bizottság azóta tárgyalta az ügyet, a kérdést át is engedték, a következő Közgyűlésen biztosan születik végleges döntés is.

A szolgáltatást egy az 1880-as években épített antik bécsi Landauer-típusú hintóval tervezi végezni a vállalkozás, kettes fogat üzemmódban. A tervek szerint 40-45 perc alatt látványos kört tesznek meg Eger történelmi belvárosában, miközben a hajtó vagy a segédhajtó magyar ill. angol nyelven ismerteti az utasokkal Eger történelmi korszakait, kiemelkedő egyéniségeit, nevezetes történeteit, épületek történetét és ajánlásokat fogalmaznak meg a turistáknak a látnivalókat, egyéb szolgáltatásokat illetően.

Az Egri Ügyeken tartott szavazáson a támogatók száma – ha nem sokkal, de – megelőzte a szolgáltatást elutasítók számát.

A válaszadók 35%-a teljes mértékben, 8%-uk inkább támogatja. Ezzel szemben 31%-uk teljes mértékben elutasítja. A válaszadók 6%-a inkább ellenzi. Kb. 20%-a a választóknak nem igazán mozgatta meg a fantáziáját a kérdés.

EREDMÉNY

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló