2024. június 19., Gyárfás

Vélemény

#eger #turizmus #szavazás #hintó

Hintóval a belvárosban? - SZAVAZÁS

Csarnó Ákos 2023.03.17. 13:21

Lovashintós városnéző szolgáltatás szeretne indulni Egerben, már a tavasz végétől.

 

A szavazás lezárult, az eredmények itt tekinthetők meg.

 

A szolgáltatást egy az 1880-as években épített antik bécsi Landauer-típusú hintóval tervezi végezni a vállalkozás, kettes fogat üzemmódban. A tervek szerint 40-45 perc alatt látványos kört tesznek meg Eger történelmi belvárosában, miközben a hajtó vagy a segédhajtó magyar ill. angol nyelven ismerteti az utasokkal Eger történelmi korszakait, kiemelkedő egyéniségeit, nevezetes történeteit, épületek történetét és ajánlásokat fogalmaznak meg a turistáknak a látnivalókat, egyéb szolgáltatásokat illetően.

 

A kérelem egyelőre a Közgyűlés bizottsága előtt várakozik, de következő Közgyűlésen akár már dönthetnek is az engedélyről.

A tervezett útvonal:

 

Állomáshely: Tinódi Sebestyén tér,

 

Kossuth utca – Egészségház utca – Klapka Gy. utca – Kertész utca – Hadnagy utca – Érsekkert – Hadnagy utca – Deák F. utca – Eszterházy tér – Kossuth utca – Fellner J. utca – Bajcsy-Zsilinszky utca – Széchenyi utca – Dr. Sándor I. utca – Markhot F. utca – Harangöntő utca – Dobó István utca – Tinódi Sebestyén tér

Az útvonal megközelítőleg 5.7 km hosszú.

 

Hasonló, napi szinten többször forduló lovashintós szolgáltatásra Magyarországon nem nagyon találni példát, ezért ez a turisztikai szolgáltatást egyedinek lehet mondani Egerben. A szolgáltatás tervezett ára: 20.000.-Ft/ túra, időszaka 10-23 óra között, igénytől függően lehetne. Egyelőre májustól decemberig tervezik, hogy járhatna a hintó a városban.

 

Önnek tetszik az ötlet, legyen egyedi, hintós szolgáltatás Egerben?

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló