2024. július 14., Örs Stella

Vélemény

#eger #andrássy györgy katolikus köépiskola #katolikus egyház #wigner jenő középiskola #hit gyülekezete

Ingyenesen kaphassanak egri ingatlanokat az egyházak? Inkább nem!

Csarnó Ákos 2023.03.16. 11:46

 

Még a múlt héten tettük fel a kérdésünket olvasóinknak, hogy egyetértenek-e azzal, hogy az egyházak ingyen kapjanak egri oktatási ingatlanokat?

 

Korábban írtunk arról, hogy a Magyar Katolikus Egyház illezve az Egri Főegyházmegye kérte az Andrássy Középiskola épületegyüttese valamint a Hit Gyülekezete a Wigner Középiskola épületkomplexuma ingyenes átadását. Erre azért volt lehetőségük, mert a kormány tavaly év végén lehetőséget biztosított az egyházaknak arra, hogy azokat az ingatlanokat ahol hitélet vagy egyházi oktatás folyik elkérhetik még akkor is, ha korábban sohasem voltak az egyház tulajdonában.

 

Egerben a helyzetet bonyolítja, hogy a Wigner eladásáról tárgyalt Mirkóczki Ádám polgármester a Hit Gyülekezetével de végül annyira elhúzódtak a tárgyalások, hogy kútba esett az üzlet és sokszázmilliós bevételtől fosztotta meg a várost a polgármester tárgyalási technikája.

Mindazonáltal a kérdésünkre adott olvasói válaszokból nagyon egyértelmű kép rajzolódik ki! A válaszadók 91%-a teljesen elutasítja az ingatlanok ingyenes átadását. Az is erős jelzés, hogy az összes válaszadó 63%-a egyenesen az egyházak adómentességét is visszavonná.

 

A válaszadók 3% szerint ennyi elég volt az egyházaknak, míg 6%-uk szerint még kaphatnának.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló