2024. április 15., Anasztázia Tas

Riasztó

#gyöngyös #lopás #fenyegetés #letartóztatás

Alig jött ki a kihallgatásáról a gyöngyösoroszi férfi, már leszúrással fenyegetett egy gyalogost

2021.02.08. 12:12

Pár ezer forintot zsákmányolt.

Az Egri Ügyek is beszámolt róla, hogy a napokban a rendőrök elkaptak egy gyöngyösoroszi férfit, aki február 4-én Gyönygösön, a Koháry úton odalépett  egy gyalogoshoz és megfenyegette, hogy leszúrja, ha nem adja át a nála lévő készpénzét. A fenyegetés hatására a sértett átadta a pénzét, majd a gyanúsított elszaladt a helyszínről.

 

Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész hétfőn arról tájékoztatta portálunkat, hogy a bíróság az Egri Járási Ügyészség indítványára elrendelte a férfi letartóztatását.

 

Az ügyészségi közleményben emellett újabb részletek is kiderültek az esetről. Mint írták, a 25 éves elkövető 2021. február 4-én a kora esti órákban Gyöngyösön - alig egy órával azután, hogy egy másik bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták őt a rendőrségen - a helyi buszpályaudvar közelében egy kb. 30 cm. hosszúságú eszközzel a kezében azzal fenyegetett egy férfit, hogy amennyiben nem adja át neki az összes pénzét, akkor le fogja szúrni. A fenyegetés hatására a sértett 4.000 forintot adott a gyanúsítottnak, aki ezután elfutott a helyszínről.

keseles - afp
Fotó: Getty Images (Képünk illusztráció)

A rendőrség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást az ügyben. Ezt a bűncselekményt a törvény öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A gyanúsított büntetett előéletű, őt korábban - még fiatalkorúként - ugyancsak rablás bűntette miatt ítélte 5 év 6 hónap szabadságvesztésre az illetékes bíróság.

 

Az ügyészség mindezek alapján a kényszerintézkedés elrendelésére tett indítványát a szökés , az elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés, valamint a bizonyítékok megsemmisítésének a veszélyére alapozta. A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, ugyanakkor a letartóztatásról hozott döntés nem jogerős, mivel a gyanúsított fellebbezést jelentett be a végzéssel szemben. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló