2024. június 16., Jusztin

Riasztó

#gyöngyös #fenyegetés #letartóztatás #polgármesteri hivatal #gázpisztoly

Döntött az egri bíróság: egy hónapra letartóztatják a gyöngyösi fegyveres fenyegetőzőt

Barna Benedek 2021.06.18. 12:57

Attól tartanak, hogy elszökne, elrejtőzne vagy ismét valami hasonlót csinálna, ha szabadlábon hagyják.

Egy hónapra elrendelte a letartóztatását az Egri Járásbíróság annak a férfinak, akivel szemben fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyik nyomozás – tájékoztatta pénteken portálunkat Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy június 16-án egy gázriasztó pisztollyal, egy 20 centis pengehosszúságú késsel és egy sokkolóval felfegyverkezve bement a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalba, ahol több személy – a polgármester, a teljes városvezetés és a Járási Hivatal vezetőjének – megölésével fenyegetőzött.

A 46 éves gyöngyösi lakost a kiérkező rendőrök őrizetbe vették, kihallgatták. A rendőség előterjesztésére indítványozta az ügyészség V. Tamás letartóztatását, amiről pénteken döntött a bíráság.

 

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája a döntését azzal indokolta, hogy a cselekmény tárgyi súlya okán – a cselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – megalapozottan lehet attól tartani, hogy ha szabadlábon hagyják, a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, ezzel a büntetőeljárás sikerét meghiúsítaná vagy megnehezítené.

 

A nyomozóhatóság vizsgálja azt is, hogy más, súlyosabb bűncselekményt követett-e el a gyanúsított, mert az élet kioltására alkalmas eszközök voltak nála. Emellett fennáll annak a veszélye is, hogy a megkezdett cselekményt folytatná vagy újabb hasonló cselekményt követne el.

 

A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, a védő nem volt jelen az ülésen, neki 5 munkanapja van arra, hogy fellebbezést jelentsen be.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló