2022. január 19., Sára Marió

Promóció

#szponzorált tartalom

Túracipő nőknek – mit érdemes tudni vásárlás előtt?

Szponzorált tartalom [X] 2021.11.30. 20:21

Egy nagyszerű túracipő kiválasztása az egyik legfontosabb felszerelési döntés, amelyet meg kell hoznod, amennyiben a gyalogos kilométerek szerelmese vagy. A kényelem, a tapadás, a súly és a tartósság megfelelő egyensúlyával rendelkező pár beszerzése óriási változást hoz az ösvény minden egyes lépésénél. Az ecipo.hu csapata több tucat túracipőt kutatott fel, tört be és tesztelt le több ezer mérföldön keresztül, hogy elhozza neked a repertoárt a piacon elérhető legjobb túracipőkről. Mit érdemes megfontolni egy ilyen darab vásárlása előtt? Nézzük!

 

noi-turacipok-mit-kell-tudni-vasarlas-elott

 

Melyek a legjobb női túracipők a piacon?

 

Egy gyalogtúra legfontosabb szempontja egyértelműen az, hogy mi van a lábadon. A túracipő választása kulcsfontosságú abból az aspektusból, hogy mennyire fogod tudni élvezi a kirándulást. Egy jó pár női túracipő szárazon tart, támogatást nyújt, jól tapad, és cseppet sem utolsó perspektíva, hogy könnyű. Amikor női túracipő fronton keresgélsz, fontos, hogy teljes mértékben megértsd, hogyan épülnek fel ezek a fajta lábbelik, és pontosan tudd, hogy mire fogod használni a tiédet. Olyan sok innovatív funkció van a mai túracipőkben, hogy nehéz priorizálni, hogy mire is van szükséged, szemben azzal, ami pusztán csak reklám.

 

Nézzük meg, mitől jó egy túracipő! Fontos a vízállóság kérdése, de nem minden esetben fő preferencia. Gondold meg, hogyan szeretnéd használni a cipőd, mielőtt döntést hozol! A másik lényeges attitűd a súly, számos tanulmány bizonyítja, hogy a lábak súlya hosszú távon aránytalanul kimerítőbb, mint a törzsön viselt súly. Találj egyensúlyt az igényeid szintjén a védelem, a párnázottság, a funkciók és a súly között. Azon sem árt elgondolkodni, hogy félcipőt vagy bokacipőt szeretnél vásárolni. Sok túrázó állítja, hogy a magasabb szárú cipők nagyobb fokú bokastabilitást és védelmet biztosítanak, továbbá a vizet is kevésbé engedik be. Végül, de nem utolsó sorban merengj el a lábujjsapka felépítésén is! Bár ez nem tűnik túl nagy ügynek, a lábujjköröm sérülése egy kellemetlenül időzített rúgással véget vethet a barangolásnak.

 

Mitől lehet még kényelmesebb egy túracipő?

 

Nyilván számít, mennyire jó a túracipőd, de van néhány tipp, amit kipróbálhatsz, hogy még kényelmesebb legyen. Minden apró részlet segít, ha egész nap a természetet járod, ezért mentsd el ezeket az ötleteket, és alkalmazd őket, amikor csak lehet. Vedd le a cipődet, amilyen gyakran csak tudod, és ugyanezt csináld meg a zokniddal is! Próbálj ki egyéni lábgyakorlatokat a személyes preferenciáid alapján!

 

Amikor valaki napokig túrázik, az egészséges lábak megtartásának kulcsa az, hogy vigyázzon rájuk. Ehhez pedig, amikor csak lehet, le kell venni a cipőt, még akkor is, ha csak öt percre állsz meg. Vedd le azokat a bakancsokat, és mozgasd meg a lábujjaidat! Ha legalább 20 perces szünetet iktatsz be egy snackre vagy a víz feltöltésére, esetleg ebédre, vedd le a zoknidat is. Csak vigyázz a mezítláb történő mászkálásra, a törött üveg túl gyakori kellemetlenség, és a lábad megvágása az utazásod végét jelentheti. Hagyd, hogy a lábad kiszáradjon egy kicsit, ez segít megelőzni a hólyagok kialakulását, és megakadályozza, hogy a lábad megunja a túracipő használatát.

 

Egyes túrázók esküsznek arra, hogy egyedi talpbetéteket alkalmazzanak. Ez jó ötlet, de az optimális támasz érdekében mindenképpen vonj be egy szakembert a saját láb és lépés ellenőrzéshez. Illetve még egy jó tanács: sose egyedül túrázz, vidd magaddal a párodat is, akár egy stílusos vasalt orrú bakancs viseletben, amit ki is választhatsz számára az ecipo.hu acélbetétes bakancsok portfóliójában.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló