2022. január 18., Piroska

Promóció

#szponzorált tartalom

Ötletek külföldi munkakereséshez

Szponzorált tartalom [X] 2022.01.07. 20:26

Még nem vagyunk túl a vírus okozta munkaerőpiaci és gazdasági visszaesésen, de még így is sok lehetőség nyílik a külföldi munkavégzésre. Mutatunk egy ötletet, ami kikerüli a tradicionális közvetítős keresgélést és felgyorsítja a folyamatot.

Ha külföldre indulnál dolgozni, de még nincs teljesen eldöntve melyik országba pontosan, vagy szeretnéd megspórolni a külföldi munkaközvetítőkön való keresgélést, akkor érdemes inkább céget választanod és közvetlenül jelentkezni egy állásra. Egy német alapítású globális cég, a Tesa példáján keresztül megmutatjuk, hogyan fogj hozzá.

egriugyek-tesa-otletekkulfoldimunkakereseshez-aglobaliscegekhezigyatesahozisahonlaponkeresztultudszkozvetlenuljelentkezni-
Külföldi munkakereséshez válassz egy globális céget, mert ezek nyitottak a külföldiek felé

 

Ennek azért van jelentősége, mert a globális cégek jóval nyitottabbak rá, hogy más nemzetiségűeket foglalkoztassanak egy adott országban, emellett jogilag is be vannak rá rendezkedve. Példánkban a Tesa olyan német nagyvállalat, ami irodával és gyártókapacitással is rendelkezik a világ 6 országában.

 

Ismerkedj a honlappal

 

Ha van egy listád a cégekről, akkor kezdj ismerkedni a honlapon található információval. A Tesa oldala a https://www.tesa.com/hu-hu linken érhető el. Tanulmányozd át alaposan, hogy mik a cég alapelvei, értékei, mi a háttere, és ha szimpatikus, akkor böngészd át a lehetőségeket.

egriugyek-tesa-otletekkulfoldimunkakereseshez-kulfoldimunkakereseshezvalasszegyglobaliscegetmertezeknyitottakakulfoldiekfele-
A globális cégekhez, így a Tesahoz is a honlapon keresztül tudsz közvetlenül jelentkezni

 

Kövesd a jelentkezési procedúrát

 

Minden ilyen cégnél a központi honlapon keresztül történik a jelentkezés, ahol pontosan elmondják a lépéseket, és le tudod adni az önéletrajzodat, vagy egy adatlap kitöltésével történik a jelentkezés. De ne állj meg itt.

 

Keress rá Linked-in-en

 

Itt jön a csavar, mert sokan csak elküldik a jelentkezést az éterbe és várják a választ, ami sosem jön. A nagyvállalati honlapokon sok információt találsz a cégről, a szervezeti felépítéséről vagy akár a vezetőségről is. Ez jó támpont ahhoz, hogy a Linked-in-en megkeresd a potenciális kontakt pontokat azokhoz, akik a felvételről döntenek. Ezek nem a HR-esek, hanem a cég munkatársai lesznek.

 

A Tesa-ra keresés esetében 21 ezer találatod ad a Linked-in, ebben biztosan van használható is. Jó esetben közvetlenül, rosszabb esetben in-mail segítségével vedd fel velük a kapcsolatot és mutatkozz be. Ezzel adtál egy óriási pluszt a jelentkezésednek és előfordulhat, hogy ha nem is a kiszemelt állásra, de más pozícióra behívnak interjúra.

 

Milyen jellegű munkakereséshez működhet?

 

Segédmunkát ilyen módszerrel valószínűleg nem fogsz találni, de ha többéves szakmai gyakorlattal és megfelelő nyelvtudással rendelkezel, vagy internship jellegű munkát keresel, akkor kiválóan működik. A Tesa emellett pályakezdőknek is ajánl állásokat, így frissdiplomásként is érdemes próbálkozni.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló