2024. április 12., Gyula

Promóció

Mobil történelem: öt telefon, amire mindenki emlékszik (X)

X 2024.03.07. 14:53

 

Az elmúlt évtizedek során a mobiltelefonok hihetetlen fejlődésen mentek keresztül, kezdve az első nagy és nehézkes készülékektől egészen a mai okostelefonokig, amelyek szinte kis zsebszámítógépek. Az út során számos modell vált ikonikussá, megváltoztatva azt, hogyan kommunikálunk, dolgozunk és szórakozunk.

 

 

Apple iPhone (2007)

 

Ma már természetes, hogy egy iPhone 12 vagy iPhone 13 pittyeg a zsebünkben, de nem volt ez mindig így. Tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy az Apple iPhone forradalmasította az okostelefonok piacát, bevezetve a teljes érintőképernyős felületet és a letölthető alkalmazások piacterét, az App Store-t. Az iPhone egy olyan multifunkcionális készülék, amely megváltoztatta az emberek internetezési, fényképezési és zenehallgatási szokásait. Az iPhone megjelenése óta az okostelefonok a mindennapi élet szerves részévé váltak.

 

Sony Ericsson W800i (2005)

 

A Sony Ericsson W800i volt az első igazi "Walkman" telefon, amelyet kifejezetten zenehallgatásra terveztek, megelőzve a mobiltelefonok multimédiás forradalmát. Ez a modell integrálta a hagyományos telefonálási funkciókat egy kiváló minőségű MP3 lejátszóval. A W800i emlékezetes volt a magas minőségű hangzásáról, a dedikált zenelejátszási gombokról, valamint a tartós akkumulátoráról, amely hosszú órákon át képes volt zenelejátszásra.

 

BlackBerry 6210 (2003)

 

A BlackBerry 6210, vagy más néven "Quark", forradalmasította az üzleti kommunikációt, lehetővé téve az e-mailek mobilról való kezelését. Ez az első BlackBerry modell, amely integrálta a telefonálási képességet az e-mail és a szöveges üzenetküldés funkciókkal, egy QWERTY billentyűzet mellett. Ez tette a BlackBerry-t a korai 2000-es években az üzleti világ kedvencévé.

 

Nokia 3310 (2000)

 

A Nokia 3310-et gyakran emlegetik, mint az egyik legmegbízhatóbb mobiltelefon, amit valaha gyártottak. Egyszerű dizájnnal, hosszú akkumulátor élettartammal és strapabíró kialakítással rendelkezett, ami az egyik legnépszerűbb modellé tette a 2000-es évek elején. A 3310-es modell különlegessége még, hogy bevezette a "Snake II" játékot, ami az egyik legelső és legnépszerűbb mobiltelefonos játék lett.

 

Motorola DynaTAC 8000X (1983)

 

A Motorola DynaTAC 8000X volt az első kereskedelmi forgalomba hozott hordozható mobiltelefon. A "cipősdoboz" becenevet kapta méretének és alakjának köszönhetően. A készülék ára akkoriban 3995 dollár volt, ami ma átszámítva és inflációval korrigálva egy vagyonnak számít. A DynaTAC 8000X jelentőségét nem a technológiai fejlettsége, hanem az jelenti, hogy ez volt az első lépés a vezeték nélküli kommunikáció felé, lehetővé téve, hogy az emberek útközben is telefonálhassanak.

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló