2024. június 24., Iván

Promóció

Mi a kapcsolat a méregtelenítés és az immunrendszer között? (X)

X 2023.03.08. 11:55

 

Miért leszünk betegek? Ez egy általános kérdés. Mit tehetünk azért, hogy hosszabb ideig éljünk anélkül, hogy megbetegednénk, és élvezzük az életet szeretteinkkel, és azt csináljuk, amit szeretünk? Miért kezdenek el a védelmi mechanizmusaink hirtelen összeomlani az életünk legfontosabb pillanataiban? Lehet-e valamit tenni annak megakadályozása érdekében? Ebben a cikkben megpróbálunk válaszolni néhány ilyen kérdésre, a tisztító rendszeren keresztül történő egészség-szabályozás előfeltételeiből kiindulva.

 

 

A betegségek leggyakoribb okai

 

Egy régi kínai közmondás azt mondja: "Keresd meg a betegségedet a saját asztalodon." Ez az emberi kapcsolatok irányába vezetett a test gyógyítása felé a keleti országokban. Az arab filozófus és orvos, Avicenna azt mondja: "Ha valaki megbetegszik, az első, amit meg kell tennie, az az, hogy feladja az ételt, azaz böjtöl. Másodszor: végezzen vér- és béltisztítási eljárásokat. Harmadszor: változtassa meg az étrendjét, és öblítse ki testének "csatornáit" (limfás, vesefunkcionális és gasztrointesztinális rendszer). És ha ezek a lépések nem segítenek neki, akkor orvoshoz kell mennie."

 

A betegség megjelenése legalább négy fő okból ered, amelyeket alább leírunk. Ezután megpróbáljuk felismerni, hogy minden helyzetben van kedvező megoldás az egészségre.

Az esetleges incidensek, mérgezések (ólmag, egér és mások), rendkívül virulens mikroorganizmusok, veleszületett rendellenességek által okozott betegségeken kívül a legtöbb ismert betegség gyökerét közvetlenül vagy közvetve a kiegyensúlyozatlan étrendben találja" - mondja dr. V. Kolat.

 

Élő ételek vs halott ételek

 

Az "Ember lapátolja a saját gödrét" és a "Keresd meg a betegségedet a tányérodon" közmondások mély értelme van. Gyakorlatilag elhanyagoltuk az élő élelmiszerek használatát, amelyek szükségesek a testünk számára az étrendünkben. Ezek a zöldségek, gyümölcsök, zöldfűszerek, bogyók, friss tej, sajt, friss hús, hal, természetes gyümölcslevek, diófélék és gabonafélék. Természetesen használunk néhányat a fent felsoroltak közül, mert a modern technológiai folyamatok elsőként "megölik" a terméket, majd megpróbáljuk felszívni azt. A "termék megölése" nem jelenti a halál és a kidobás szinonimáját. Ellenkezőleg: ez a transzformáció ízletesebbé teszi az ételeket, amelyeket mi előnyösebbnek tartunk. A természetes ételek ellen támadó fegyverek főleg a só, a cukor és az ecet, de különösen az élelmiszer-adalékanyagok. A halállista nagyon eredeti - ezeknek az összetevőknek a hozzáadása az elkészített ételekhez teljes vagy részleges gátlást eredményez az enzimek működésében. Az enzimek fehérjék, amelyek molekulákká bontják az élelmiszert, amelyeket a tápcsatornában felszívunk. Elérnek az általános vérkeringésig, és mint ilyenek, a metabolikus folyamatokban használják őket. Az enzimeket reakciókban is felhasználják, amelyek energiát termelnek az összes biokémiai reakcióhoz a testben.

 

Az élelmiszer-adalékanyagokkal dúsított ételek fogyasztása az Egyesült Nemzetek szervezetei szerint a világon a harmadik legnagyobb halálozási ok, a drogok, gyógyszerek és közúti balesetek után. Az a hiba, amelyet mindannyian elkövetünk, az a "halott, deformált termékek hosszabb eltarthatósággal" használata az élelmiszer-kiegészítőkben. A termékek fogyasztása után a testnek önállóan kell enzimeket termelnie, hogy felszívja az ételeket, ami sokkal több energiát igényel.

 

Milyen hatása van az élelmiszer-adalékanyagoknak az emberi testre?


Ősleves a holt táplálék ellen

 

Az "Ember kis kanállal ásja a sírját" és a "Keresd meg a betegségedet a tányérodon" közmondásoknak mély értelme van. Gyakorlatilag elhanyagoltuk az élő táplálékot, amelyre szüksége van testünknek, étrendünkben. Ezek zöldségek, gyümölcsök, zöldfélék, bogyók, friss tej, sajt, friss hús, hal, természetes gyümölcslevek, diófélék és gabonafélék. Természetesen használunk néhányat az említettek közül, mert a modern technológiai folyamatok először "megölik" az élelmiszert, majd megpróbálják felszívni azt. Az "élelmiszer megölése" nem szinonimája a halálnak és a kidobásnak. Ellenkezőleg: ez a transzformáció az élelmiszert ízletesebbé teszi, amit mi előnyben részesítünk. Az életben tartó fegyverek főleg a só, a cukor és az ecet, de különösen az élelmiszer-adalékanyagok. Az ölési rendszer nagyon eredeti - az ételekhez hozzáadott anyagok teljes vagy részleges gátlásához vezetik az enzimek működését. Az enzimek fehérjék, amelyek a táplálékot molekulárisan bontják, amelyek felszívódnak az emésztőrendszerben. Ezek az általános keringésbe jutnak, és mint ilyeneket a metabolikus folyamatokban használnak fel. Az enzimeket reakciókban is használják, amelyek energiát termelnek, amely szükséges az összes biokémiai reakcióhoz a testben.

 

Az adalékanyagok, antibiotikumok és hormonok, amelyekkel az állatokat az elpusztítás előtt kezelik, és amelyek eljutnak a fogyasztók számára szánt élelmiszerekbe, lerombolják az immunrendszert, és zavarják az excretorikus rendszerek működését, mint a nyirok-, vese-, emésztő- és egyéb rendszerek. Ha az adalékanyagokkal dúsított ételek dominálnak a diétánkban, az egészségügyi problémák súlyossá válhatnak, ami bárkivel megtörténhet. Minden étel azonosítható "E" számmal az élelmiszeripari adalékanyagok jelölési rendszere alapján. Néhány tészta például tojást helyettesít a sárga festékként használt atrazin - E102-val, és minden húsétel tartalmaz tartósítószereket, mint például a nátrium- és káliumnitrátok és -nitritok, ízesítőként pedig nátrium-glutamátot - E621 használnak. Az ilyen termékek hosszú távú fogyasztása gyakran a krónikus betegségek fő oka, amelyek csak akkor kezelhetők, ha csökkentjük az adalékanyagokkal dúsított ételek napi bevitelét.

 

Hogyan javítsuk az egészségünket

 

Amikor az ember testéről gondolkodik, azt hiszi, hogy bármit ehet az életében, és sosem szükséges tisztító eljárásokat alkalmaznia, így használja a testét, és legyengíti azt egy erősen szennyezett környezetben. Az egyik legjobb méregtelenítő rendszer a Coral Detox Plus program, amelyet a Coral Club szakemberei dolgoztak ki. A program nagyon egyszerű és kényelmes használatra. Azoknak szól, akik szeretnék megtisztítani testüket normál körülmények között, anélkül, hogy belépnének és használnák a testüket kémiai eszközökkel, technikákkal és módszerekkel. A tisztító program alapelve figyelembe veszi az emésztőrendszer normális fiziológiai ritmusát. A program használatához nem szükséges szabadságot venni vagy gyógyfürdőbe menni. Újraerősödhet anélkül, hogy megszakítaná mindennapi tevékenységeit. A program otthoni használatra van tervezve orvosi felügyelet nélkül.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló