2024. május 23., Dezső

Promóció

Jelek, hogy végérvényesen eljött a WC-csere ideje (X)

X 2024.04.18. 07:52

 

 

Ha a vízvezeték-szerelő kis túlzással már hazajár hozzánk, hogy a WC kapcsán adódó problémákat megjavítsa, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy talán okosabb döntés lenne a komplett WC cseréje. Bizonyos jelek egyértelműen azt mutatják, hogy jobb nem toldozni-foltozni a régi típust, hanem ideje egy új beszerelésének.

 

 

A Global Viva Market kínálta WC alternatívák egytől egyig megbízhatóan működnek. Ha nem szeretnénk a meglévő, folyton problémás darabunkkal küszködni, akkor jobban járunk egy új kivitellel. Ezzel a végeláthatatlan javítási költségeket is megúszhatjuk, illetve az új, modern verzió használata sokkal jobb közérzetet okoz.

 

Törések a tartályban vagy a csészén

 

A WC esetében több szempontból is problémás, ha kisebb-nagyobb törésekre leszünk figyelmesek. Könnyen előfordulhat, hogy a szivárgó víz károsítja a WC alatti padlót, illetve az alatta lévő szint plafonját. Ha a szomszédé, akkor azért, ha a mi plafonunk, akkor pedig azért roppant kellemetlen a dolog.

 

Ha nem tudjuk szabad szemmel megállapítani, hogy szivárgással állunk-e szemben, akkor célszerű egy kevés színes festéket önteni a tartály vagy a csésze vizébe, hogy lássuk, a víz merre tör utat magának. Ha a padlón vagy bárhol máshol a festék nyomait fedezzük fel, akkor biztosan tudhatjuk, hogy baj van. Ilyen esetben jobb, ha mielőbb szólunk egy vízvezeték-szerelőnek.

 

Dugulás, túlfolyás, nehéz öblítés

 

A nehéz öblítés, rendszeres dugulás vagy a folyamatos túlfolyás olyan problémák, melyeket nem hagyhatunk figyelmen kívül. Bármelyik felsorolt panasz jelent visszatérő gondot, mindenképp foglalkozni kell vele, mert egyértelműen azt jelzi, hogy baj van, ez pedig idővel csak eszkalálódni fog, megjavulni biztosan nem.

 

Folyamatosan folyó víz

 

Ha arra leszünk figyelmesek, hogy a víz megállás nélkül folyik a csészébe, akkor szintén semmi ok a nyugalomra. A probléma hátterében általában a WC belső részének károsodása áll. Nem minden sérült WC jellemzője a folyamatos folyás, mivel gyakran néhány öblítést követően ez abbamarad. Ez viszont nem azt jelenti, hogy nincs semmi baj, mert a folyás minden esetben károsodásra utal és vízpazarlással jár.

 

Sajnos ez esetben a WC javítása csak átmeneti megoldást jelent, ha végképp le akarunk számolni a problémával, akkor egy WC-re lesz szükségünk.

 

Magas vízszámla

 

A magas vízszámla sosem jelent jót. A fentebb említett problémák gyakran eredményeznek magasabb költségeket. Az is előfordulhat, hogy semmi rendelleneset nem tapasztalunk, csak a kiugróan magas vízszámla szúr szemet.

 

Ha régi típusú WC-nk van, akkor azért is érdemes a csere mellett dönteni, mert a mai modern típusok jóval víztakarékosabb rendszerrel működnek, ezáltal a költségeket is vissza tudjuk szorítani. Egy vízvezeték-szerelővel mindenképp célszerű egyeztetni a csere kapcsán.

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló