2024. április 15., Anasztázia Tas

Promóció

Hogyan történik az ablak beépítése? (X)

X 2024.02.26. 18:52

 

 

Napjainkban az ablak egyszerűen az egyik legfontosabb eszköz, berendezés minden ingatlanban. Kiemelt szerepe van az építkezés során is, de felújításoknál is gyakran terelődik rá a figyelem. Ez általában a nyílászárók cseréjét jelenti, aminek számtalan előnye van és érdemes mérlegelni, ha nem vagyunk elégedettek a rezsiszámlával.

 

 

Az ablak szerepe az épületen

 

Ha egyik helyiségből akarunk közlekedni a másikba, vagy éppen bemenni az épületbe, ahhoz az ajtót szoktuk használni. A kilátásért és a belső terek természetes fénnyel történő megvilágításáért pedig az ablakok felelnek. Senki sem akarja az életét egy sötét bunkerben leélni. Ablakbeépítésben az RS Ablak lakásfelújítás szolgáltatása is nagy segítséget tud jelenteni.

 

Természetesen ez korántsem olyan egyszerű folyamat, mint amilyennek elsőre tűnik. Még az első csavar behelyezése előtt több kérdésre is választ kell adni. Például az is központi téma, hogy egyáltalán milyen a jó ablak? Mindenképpen csak olyat szabad beépíttetni, ami minden elvárásunknak megfelel. Nyílászárók esetében kompromisszumnak nincs helye, mivel ez nem egy olyan elem, amit évente szeretnénk cserélni. Gyakran több évtizedre előre választunk új ablakot vagy ajtót, ezért sem szabad kapkodni. Az egyik leghatékonyabb megoldásnak jelenleg a piacon a műanyag nyílászárók számítanak.

 

Több előnye is van ennek a kialakításnak, például mérettartó, nem igényel különösebb karbantartást még több év után sem. A tisztítása egyszerűen megoldható, ár-érték arányban pedig a legjobb választások között van. Nedves helyiségekbe kifejezetten ajánlott a műanyagból készült ablak beépítése. A külső hatásoknak, szélsőséges időjárásnak is megfelelően ellenáll, és az esztétika miatt sem kell aggódni. Számtalan szín, árnyalat és mintázat közül válogathatunk.

 

Mire figyeljünk az ablak beépítésénél?

 

Ha megvan az ideális kialakítás, méret és anyag, akkor jöhet a többi kérdés megválaszolása. Ilyen például az is, hogy hogyan nyíljon az ablak? Vannak fixen nem nyitható változatok is. Választhatunk bukót, amit csak magunk felé tudunk buktatni. A másik a nyíló, ami csak a nyíló funkció ellátására alkalmas.

 

A legnépszerűbb nem nagy meglepetésre a bukó-nyíló megoldás, amit kedvünkre tudunk vagy kinyitni, vagy bukóra állítani. Emellett ott van még a szigetelés kérdése, ahol el kell dönteni, hogy milyen típusú üveget kérünk, és az hány rétegű legyen.

 

Maximális hő- és hangszigetelés

 

A műanyag ablak előnyei közé tartozik továbbá az is, hogy a többi kialakításhoz képest sokkal hatékonyabb hang- és hőszigetelést biztosít. Mind a kettő kulcsfontosságú minden évszakban. Télen a hideget kint, a meleget bent tartja, nyáron pedig fordítva. A kiváló hangszigetelésnek köszönhetően pedig nyugodtan aludhatunk minden este, nem fogunk felriadni a zavaró zajokra, a forgalomra.

 

A műanyag ablakok nem vetemednek és hosszú ideig megőrzik eredeti szépségüket.

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló