2024. június 24., Iván

Promóció

#takarékosság

Hogyan spórolj új otthonod megvásárlására? (X)

X 2023.03.13. 07:28

 

Az otthonteremtés álma sokunkat foglalkoztat, azonban egy saját lakás vásárlása jelentős pénzügyi terhet ró ránk. Ahhoz, hogy elérjük célunkat és megvásárolhassuk áhított otthonunkat, szükség van egy megfelelő megtakarítási stratégiára. Ebben a cikkben megosztunk néhány hasznos tippet, hogyan tudunk hatékonyan spórolni az ingatlan vásárlásához.

 

 

Céljaink legyenek egyértelműek


Az első lépés, hogy határozzuk meg a célunkat. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mennyi pénzre van szükségünk ahhoz, hogy megvásároljuk a kívánt otthont. Ne felejtsük el, hogy egy eladó lakás Budapesten jóval drágább, mint vidéken. Legyünk tudatában annak, hogy az anyagi teher tekintetében csak az első lépés az ingatlan megvásárlása, utána a renoválás, a bútorok megvásárlása szintén nagy anyagi befektetéssel fog járni.

A pénz az úr


Készítsünk költségvetést: A költségvetési tervezés segít abban, hogy áttekintsük a kiadásainkat és kiderítsük, mire költjük a pénzünket. Ezzel a módszerrel könnyen kiderülhet, hogy melyik területen tudunk takarékoskodni. Az életviteli költségek, például a lakbér, az étkezés és a szabadidős tevékenységek költségeinek csökkentése, segíthet abban, hogy jelentősebb összegeket takarítsunk meg.

 

Megtakarításra mindenképp szükségünk lesz


Az otthonvásárlás egyik kulcsa a rendszeres megtakarítás. Érdemes a költségvetésünkben kialakítani egy takarékoskodási tervet, amelyet hónapról hónapra betartunk. Az állandó megtakarításokat érdemes automatizálni, hogy ne legyen lehetőségünk arra, hogy kihagyjuk őket. Mivel a lakáshitelekhez is előfeltétel bizonyos önrész, így megtakarításra feltétlen szükségünk lesz még akkor is, ha banki segítséggel akarjuk megvásárolni új ingatlanunkat.

Hasznosítsd szabadidődet


Keressünk plusz jövedelemforrásokat: Az otthonvásárlás elősegítése érdekében érdemes azon is gondolkodnunk, hogy milyen további jövedelemforrásokat tudunk teremteni. Lehetőségünk van például mellékállást vállalni, passzív jövedelemforrásokat keresni vagy eladni olyan dolgokat, amelyekre már nincs szükségünk.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló