2024. április 15., Anasztázia Tas

Promóció

Ezért fontos a munkavédelmi bakancs viselése veszélyes munkahelyen! (X)

(X) 2023.02.02. 09:19

 

A munkavédelmi bakancs az alkalmazottak felszerelésének kötelező eleme, ha valaki nehéz körülmények között dolgozik – építkezéseken, gyártócsarnokokban vagy acélművekben. Mindenhol szükséges, ahol fennáll a sérülések, a láb összezúzódásának vagy károsodásának a veszélye. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan válaszd ki a megfelelő munkacipőt, és elmagyarázzuk, miért érdemes a minőségre összpontosítani a munkavédelmi lábbeli vásárlásakor.

 

 

Jó minőségű munkavédelmi bakancs – mi jellemzi?

 

A munkavédelmi lábbeliket arra tervezték, hogy megvédjék lábunkat a veszélyes körülmények között végzett munka során bekövetkező sérülésektől, ezért számos speciális funkciót betöltő védelemmel rendelkeznek. Hozzájuk tartozik:

 

vastag, csúszásmentes talp,

fém megerősítések a lábujjakon,

fémlemezek a talpban,

strapabíró, vastag anyag.

 

Csak a fent említett elemekkel ellátott munkavédelmi cipő garantálja a biztonságot nehéz körülmények között. Ilyen például a Puma munkavédelmi cipő. Az alábbiakban arról olvashatsz, hogy miért olyan fontos a viselésük.

 

Milyen munkához kell védőcipőt viselni?

 

A munkavédelmi bakancs elengedhetetlen felszerelés, ha nehéz körülmények között dolgozol. Mikor kell okvetlenül hordani? Először is, ha nehéz tárgyakkal, például építőanyaggal dolgozunk, mert a beépített fémlemezeknek köszönhetően a megfelelően kiválasztott munkacipő védi a lábat az esetleges sérülésektől, zúzódásoktól. A védőcipő viselésének másik oka az erős vegyszerekkel való érintkezés. A vastag anyag, amelyből a munkacipő készült, megakadályozza a korrozív anyagok okozta égési sérüléseket. A védőcipők felbecsülhetetlen értékűek az építkezéseken, a gyártócsarnokokban vagy az építőipari műhelyekben végzett munka során. Miért pont ott? Mert a vastag, fémlemezzel megerősített talp megvédi a lábad a sebesüléstől, ha véletlenül szögre, üvegre vagy más éles tárgyra lépsz. Éppen ezért ne bagatellizáld el a lábbelit, ne feledkezz meg róla, hogy az ördög sohasem alszik!

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló