2024. április 12., Gyula

Promóció

Ezekre figyeljünk a zuhanytálca telepítésénél! (X)

X 2024.03.17. 11:17

 

 

Bár a zuhanytálca beszereléséhez ajánlott szakembert igénybe venni, sokan dönthetnek úgy, hogy maguk szerelik be, aminek semmi akadálya, csupán néhány dologra kell odafigyelni.

 

 

Amikor zuhanytálcát vásárolunk, fontos, hogy olyat válasszunk, amely alakjában és méretében illeszkedik a megvásárolt kabin típusához. A zavartalan használatot befolyásolja a beépítés megfelelősége, amely a víz gyors és hatékony lefolyását teszi lehetővé. Az esetlegesen felmerülő kockázatok mérséklése érdekében fogadd meg tanácsainkat!

 

Milyen zuhanytálca lesz a megfelelő?

 

A zuhanytálca kiválasztásakor feltétlen mérd le, hogy mennyi hely áll rendelkezésre a helyiségben, és ennek alapján, illetve elképzelésed szerint szögletes vagy íves változatot választasz-e! A Zuhanykabin.hu zuhanytálca kínálatában különböző formájú, méretű, anyagú és típusú alternatívákat találsz. Arról is dönteni kell, hogyan szeretnéd kialakítani a gyors tisztálkodáshoz a helyet, kabint vagy fix falat és ajtót alkalmazol, esetleg épített walk-in zuhanyfülkét.

 

A zuhanykabinok alapvető része a megfelelő méretű és anyagú, kényelmes zuhanytálca. Ez az az elem, amely a víz elvezetésére szolgál az alatta elhelyezett szifon révén. Kialakítás szempontjából lehet alacsony, magas vagy mély, anyagát tekintve a leggyakoribb az akril és az öntött műmárvány. Típustól függően a zuhanytálcák közvetlenül a padlóra ragaszthatók vagy lábakra erősíthetők, besüllyeszthetők, illetve kiemelhetők.

 

Ezekre figyeljünk a zuhanytálca telepítésénél!

 

Akár felújítjuk a fürdőszobát, akár csak kicseréljük a tálcát, nagyon fontos, hogy az megfelelően legyen beépítve. Amikor készen állunk a tálca beszerelésére, győződjünk meg róla, hogy a tálca sima, egyenletes padlóra kerül! Ha a tálca lábakkal van ellátva, állítsuk be azokat megfelelően, így biztosítva a vízszintes felületet és a megfelelő távolságot a padlótól. Ebben az esetben a sarok legyen burkolt.

 

A hibás szintezés befolyásolhatja a kabin helyes beállítását, megfelelő záródását és a vízzáró képességére is negatívan hathat.

 

A zuhanytálca belső merevítése a tálca középső részére nehezedő legnagyobb terhelés miatt szükséges, azt átvágni soha nem szabad. A szifon helyes beállítása elengedhetetlen, akár a padlóba, akár a tálca előlapja mögé kerül.

 

Ugyancsak figyelmet kell fordítani a helyes tömítésre, mivel ez nyújt védelmet a falnak a beszivárgó víz ellen. Miután meggyőződtünk arról, hogy helyesen helyeztük el, megkezdhetjük a lezárást. A padlóhoz történő rögzítés során szilikonos tömítőanyag használata javasolt, viszont tudni kell, porózus anyaghoz nem tapad.

 

Kerüld el a leggyakoribb hibákat!

 

A nem megfelelő telepítés sok problémát okozhat, többletköltséggel járó javításokat eredményezhet, ezért érdemes odafigyelni a körültekintő, a gyártó előírásainak megfelelően történő beépítésre, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

 

A szakszerűen telepített, minőségi zuhanytálca hosszú élettartamot garantál, tökéletesen alkalmas a mindennapi használatra.

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló