2022. július 6., Csaba

Promóció

#szponzorált tartalom

Érdemes faktoring céggel együttműködni?

Szponzorált tartalom [X] 2022.03.28. 20:39

A faktoring méltatlanul kevéssé ismert megoldás a vállalkozói szegmensben, pedig számos előny fűződik ehhez a szolgáltatáshoz. Az alábbi cikkben megismerheted általánosságban a faktoringot és utána járunk, hogy érdemes-e ilyen együttműködésbe belevágni. [X]

miert-erdemes-faktoring-ceggel-egyuttmukodni

 

Még a jól menő cégek működése során is lehetnek olyan időszakok, amikor átmeneti likviditási problémák jelentkeznek, amelyre pénzügyi megoldást kell találni. A legtöbb vállalkozás ilyenkor a bankjához fordul, ahol folyószámlahitel vagy egyéb kölcsön felé irányítják. Azonban lehet ennél jobb megoldás is!

 

A faktoring egy gyors megoldás pénzügyi problémáinkra

 

Faktoring segítségével az élő számlaköveteléseket válhatjuk azonnal pénzre, igénybevételével folyamatos likviditást biztosíthatunk cégünknek, stabil cash flow-t alakíthatunk ki és javíthatjuk a likviditási rátánkat akként, hogy a halasztott fizetési határidővel kiállított számlákat eladjuk egy faktor cégnek. A számlák bruttó összegének 90%-át jellemzően még aznap kifizetik, majd pedig, amikor a vevő ténylegesen kifizette a tartozását, a fennmaradó 10%-ot  (a költségek levonása után) is átutalják.

 

Miért előnyös ez a megoldás?

 

A faktoring használatával jelentős előnyhöz juthatunk versenytársainkhoz képet, mert képesek leszünk akár hosszabb fizetési határidőket adni partnereinknek és a stabil pénzügyi háttérnek köszönhetően bátran kezdhetünk újabb projektekbe, vállalhatunk el több, nagyobb megrendelést is, amivel elősegítjük cégünk működését, növekedését. Továbbá a faktoring ügymenete egyszerű és gyors, a többi banki termékkel szemben. Kiknek lehet hasznos a faktoring?

 

A faktoring szolgáltatás számos esetben lehet jó döntés, például ha

 

  • Halasztott fizetési határidővel tudunk csak számlát kiállítani
  • Mindennapi működésünkhöz, likviditásunk fenntartása érdekében gyors pénzáramlásra van szükség
  • A banki hitelfelvétel időigényessége vagy megfelelési problémák miatt nem opció

A faktorálás jó döntés lehet egy kezdő vállalkozásnak vagy akár egy több 100 millió forintos árbevétellel rendelkező cégnek is. A kérdés, hogy mennyire fontos számunkra a fejlődéshez a stabil, folyamatosan áramló bevétel.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló