2024. április 13., Ida

Promóció

#promóció

Épp munkát keresel? Erre figyelj oda egy állásinterjún!

(X) 2022.12.27. 07:44

 

Az állásinterjúzás világa számtalan íratlan szabállyal rendelkezik. Még akkor is, ha sokak szerint a lényeg a lazaság, a kötetlenség. Ez igaz is, mindig jó taktika magadat adni. A megjátszás nem nyerő, ráadásként a fifikás, kellően gyakorlott interjúztatók pár keresztkérdéssel kibújtathatják a szöget a zsákból. Szóval az első tanács az, hogy vállald fel önmagadat! De még mire érdemes odafigyelned?

 

 

Nem minden a külső, de azért számít

 

Az vitathatatlan tény, hogy a megjelenés milyensége nem minden. De az is igaz, hogy az első látásra kialakuló vélemény formálásában főszerepet játszik a kisugárzás. Hiszen eleinte nincs lehetőség megszólalni, tehát minden egyéb, nonverbális jelzés ereje felértékelődik. Ezen a ponton lép be a képbe az öltözködés, mint egy olyan tényező, amire megéri rákoncentrálni.

 

Először is az elegancia az esetek jelentékeny százalékában kifizetődő választás. Ugyan nem minden cég rendelkezik dress code-dal, de az elegáns fellépés kétségtelenül vonzó, külső szabályozásoktól függetlenül is.

 

Az ingek közül olyat célszerű kiválasztanod, ami követi az alakod ívét, nem feszül, de nem is túl lezser. A színek tekintetében nyugodtan körbenézhetsz a paletta tagjai között, egyáltalán nem kell leragadnod a tradicionális árnyalatoknál. Egy kis merészség, mint fűszer bármikor jól jöhet. Főleg, hogyha ez az irány illik is hozzád, és nem pusztán magadra erőlteted.

 

A sportos kényelem is megőrizhető?

 

Természetesen! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a sport öltöny kínálata. Az elegancia adott, miközben a komfortosságról sem kell lemondanod. Utóbbi már csak azért is roppantul fontos, mert bőven elég az a kényelmetlenség, amit az állásinterjú ténye jelent. Ha amúgy jól érzed magad a bőrödben, akkor az félsiker, hiszen a magabiztosságod láthatóvá válik. Ez pedig a legtöbb munkaadó számára igenis pozitív tulajdonság. A színeket jó ötlet összehangolnod. Például az ingedet az öltönyöddel, vagy az öltönyödet a cipőddel. Kis eltérések lehetnek, sőt egyes esetekben még a kontrasztos különbségek is jól adják ki magukat.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló