2024. május 20., Bernát Felícia

Promóció

#szponzorált tartalom

CBD-olaj: válassz megbízható gyártót!

Szponzorált tartalom [X] 2022.05.23. 18:36

A CBD-termékek óriási választéka miatt egyre nehezebb kiigazodni a különböző forgalmazók készítményei között. Melyek a jó minőségű CBD-olaj ismérvei, hogyan válasszunk megbízható, minőségi terméket?

A legfontosabb információk a CBD-vel kapcsolatban

 

Mi az a CBD? A kannabidiol, rövidítve a CBD, a kannabisznövény egyik fontos vegyülete, amely nem rendelkezik tudatmódosító hatással, ellenben a másik ismert kannabioniddal, a THC-val, ami bódító hatású. Az Európai Unió hatályos jogszabályai alapján a CBD-készítmények nem forgalmazhatóak étrend-kiegészítőként, így a CBD-olaj is kizárólag kozmetikai termékként kerülhet a boltok polcaira.

 

A kannabisznövény még számos egyéb kannabinoid vegyületet is tartalmaz, amelyeknek egy részét a megfelelően működő, egészséges emberi szervezet is képes előállítani. Ezekkel az úgynevezett endokannabinoidokkal jelenleg is több kutatás foglalkozik, hogy kiderítsék, pontosan milyen hatást gyakorolhatnak a szervezetre.

 

Milyen kritériumoknak felel meg egy megbízható CBD-gyártó?

 

A biztonságosan használható készítmények összetétele precízen meghatározott, a CBD-tartalom pedig milligramm pontossággal szerepel a csomagoláson, hogy a vásárlók könnyedén kiszámolhassák az adott termék adagolását, illetve ár-érték arányát. A felelős CBD-előállítók ügyelnek arra, hogy a termékek ne tartalmazzanak káros vegyszereket, így a kannabisznövény termesztésekor fenntartható gazdálkodási gyakorlatot és környezetvédelmi módszereket követnek.

 

A CBD-kivonatot szuperkritikus CO2 extrakciós módszerrel nyerik ki, amely által hatékonyabban oldódnak ki a növényből az alkotóelemek (pl. a kannabinoidok, a terpének és a zsírsavak), ráadásul semmilyen oldószer nem marad vissza a kivonatban. A minőségbiztosítási rendszer részeként a terméket folyamatosan minőségellenőrző teszteknek vetik alá, valamint egy független laboratórium is elvégzi a szabványok által előírt analitikai vizsgálatokat.

 

Garantált minőségű, amerikai CBD-olaj az USA Medicaltól

 

Az USA Medical által kozmetikumként forgalmazott CBD-olaj kizárólag olyan kender felhasználásával készül, amelyet speciális mezőgazdasági program keretében, organikus gazdálkodással, GMO-mentesen termesztenek az Egyesült Államokban.

 

cbdolaj-usamedical-egriugyek-hu2
Fotó: USA Medical

 

A CBD, a kendernövény egyik legfőbb vegyülete, nem rendelkezik tudatmódosító hatással. Az USA Medical termékei esetében még minimális THC-szennyezettségtől sem kell tartani, mert a CBD gyártási folyamata során kromatografiás tisztítóeljárással távolítják el a pszichoaktív komponenseket a kivonatból.

 

A készítményeket a GMP (Helyes Gyártási Gyakorlat) irányelveit követve állítják elő szigorú minőségellenőrzési rendszert alkalmazva, így a termékek gondosan bevizsgált, biztonságos készítmények. Független laborvizsgálatok igazolják a hatóanyag-tartalmat, illetve a nehézfém- és a növényvédőszer-mentességet is.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló