2023. december 4., Borbála Barbara

Promóció

Az elektromos dobokról – kezdőknek (X)

2023.01.23. 17:51

 

A dobszerkó, menő igaz? Igen ám, de ha még zöldfülű vagy a témában, akkor akár kicsit rejtélyesnek is tűnhet, hogy milyen irányba indulj el. Az tudható, hogy az elektronikus variációk számtalan tekintetben kényelmesebbek, mint a hagyományos dobfelszerelések. De mi az, amit feltétlenül tudnod érdemes, és főleg ami megfontolásra méltó még a nagy beruházás előtt? Íme!

 

 

Kezdjük az alapokkal!

 

Mi is az az elektromos dob? Egy olyan elektronikus hangszer, amely ütőfelületek segítségével (aminek a lelke a dobmodul, más néven dobagy) különböző dobhangokat produkál. A triggerek olyan speciális érzékelők, amik a leütéseket érzékelik az ütőfelületeken, amik egyébként dobbőrből, hálóbőrből, gumilapból vagy egyéb specifikus anyagból is készülhetnek.

 

Ennyi, ami első blikkre lényeges, és ami szépen letisztázza, hogy mit is érdemes várnod egy e-dobtól. Az biztos, hogy helytakarékosság tekintetében verhetetlen, és a hangzását sem érheti kritika, amennyiben minőségi modellre voksolsz. Itt jön a következő lényeges szempont.

 

Melyek az egyéni céljaid?

 

Nem mindegy, hogy otthon hobbiként olykor-olykor szívesen ütögetnél nem egy bokszzsákot, hanem egy dobot, vagy történetesen dobszólói karrierre készülsz. Az sem mellékes, hogy életedben most először ragadnál ütőt, vagy már jártas vagy a dobolás világában. A vásárlás akkor telitalálatos, ha minden, akár aprónak tűnő kritériumot alapul és górcső alá veszel.

Például nagyon nem lényegtelen, hogy kezdő szett beszerzése a cél, vagy azért ennél már ütősebb konstrukció az, ami neked személy szerint befutó. Ha panelbe keresel dobszerkót, vagy gyerkőcöt lepnél meg vele, akkor az alacsonyabb árkategória tagjai bőven tökéletesek, felesleges ennél magasabbra tenni a lécet. Kis méret, gumifelület és lábdobpedál – ha ezek megvannak, akkor a beugró szintet már ki is pipáltuk.

 

További triggerek?

 

Ha érdekel a hova tovább, akkor jó, hogyha tudod, akad még bőven fejlődési lehetőség. A hangszerbolt kínálatában olyan dobfelszereléseket is találhatsz elektromos kivitelben, amik akár színpadi igényeket is képesek kielégíteni. Úgyhogy megéri gyakorolni!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló