2024. május 23., Dezső

Promóció

Ápold a kezeidet, használj rendszeresen krémet a kéz bőrének öregedése ellen! (X)

X 2024.04.19. 08:37

 

Az öregedés nemcsak az arcbőrünkön hagy nyomot, a jelei jól láthatóak a kéz bőrén is, különösen, ha nem ápoljuk rendszeresen és megfelelően, nem nyújtunk neki védelmet az időjárás viszontagságai ellen.

 

 

Nagy jelentőséget tulajdonítunk az anti-aging arcápolásnak, a kezeinkre azonban kisebb figyelem jut, pedig a bőrünk ezen a testrészünkön is elárulja a korunkat. A házimunkát végző nők keze különösen ki van téve a megpróbáltatásoknak, ráadásul a védőréteg a vegyi anyagok hatására még inkább kiszárad, berepedezik, idő előtt ráncosodik, illetve hajlam esetén pigmentfoltok jelennek meg rajta. De a kellemes megjelenésnek is a részei az ápolt kezek. Milyen kézkrémeket használjunk a ráncosodás megelőzésére, csökkentésére? Mai cikkünkből megtudhatod!

 

Miért épp a kézfejünk árulja el a korunkat?

 

Előzd meg a kézfej bőrének kiszáradását, vesd be a MediNatural kézápoló natúr kozmetikumait, hogy hideg időben se kelljen szégyenkezve dugdosni a kezeidet!

 

De miért hajlamos a berepedezésre, illetve miért látszik meg rajta az életkorunk? Nos, a kézfejet borító bőr rendkívül vékony, és az összetétele is eltérő, minimális faggyúmirigyet és zsírszövetet tartalmaz. Ez az, ami miatt könnyebben kiszárad és hagynak nyomot rajta a külső hatások, valamint az életkor. A rendszeres szappanos kézmosás, a fertőtlenítő gélek is károsítják, ugyanis lemossák a bőr természetes védőrétegét, ami gyulladáshoz is vezethet. Rendszeres ápolással mindez megelőzhető, sőt az öregedés is lassítható, nem mindegy azonban, milyen kézkrémet használunk.

 

Mit tehetsz a puha kezek érdekében?

 

A hétköznapi háztartási tevékenységek közben is többféle vegyszert használunk, amelyek nem tesznek jót a bőrünknek, azonban ez ellen védőkesztyűkkel hatékonyan védekezhetünk. Sokat tehetünk érte, ha az agresszív és  káros összetevőket tartalmazó mosogató- és tisztítószerekről, folyékony szappanokról áttérünk a környezetet is kevésbé károsító természetes összetételű készítményekre.

 

Ha nem szeretnénk, hogy a kézfejünk lebuktasson minket, illetve vonzó és nőies kezekre vágyunk, sokat tehetünk kezeink puhaságáért, ha kézmosás és mosogatás után rendszeresen krémezzük.

 

Milyen a jó kézkrém?

 

Minél kevesebb mesterséges, allergén összetevőt és tartósítószert, illetve minél több értékes regeneráló, bőrnyugtató és ápoló hatóanyagot – sheavajat, argán- és olívaolajat, kamillát, szkvalént, E-vitamint – tartalmaz egy kozmetikum, annál kedvezőbb hatású.

 

Éjszakára jók lehetnek a testesebb, zsírosabb krémek vastagabban felvíve, amelyek kényeztetik a kézfej vékony és sérülékeny bőrét, de nappalra a könnyen felszívódó, olajos érzetet nem hagyó formulákat részesítjük előnyben. Használd igény szerint, akár naponta többször is, hogy minél előbb rendbe jöjjön!

 

A megfelelő kézápolás elhanyagolása felgyorsíthatja a bőr öregedési folyamatát. Egy öregedésgátló kézkrém beépítése a napi rutinba nagyban hozzájárulhat az egészségesebb, fiatalosabb megjelenéshez, hiszen kezeink megérdemlik a megfelelő ápolást.

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló