2022. július 5., Emese Sarolta

Promóció

#szponzorált tartalom

A legújabb trendek a nappaliban

Szponzorált tartalom [X] 2022.04.30. 18:17

A divat a lakberendezés berkeit sem hagyja érintetlenül. Igaz, talán a változások ereje nem annyira magával ragadó, mint mondjuk a ruházat világában, de azért kétségtelenül számottevő. A modern, minimalista irányzat az, ami aktuálisan arat, ugyanakkor a jelenlegi és a soron következő szezon a színek felbukkanását támogatja. Úgyhogy bőven akadnak újdonságok, újítások. [X]

nappali_PR

 

A nappali funkcionális helyiség?

 

Manapság aligha akadhat bármi az életben, aminek ne az értelme lenne az első lényeges információ. Milyen meglepő, hogy ez alól a nappali sem kivétel. Mi a feladata, mi a funkciója? Alapvetően szőrszálhasogatás lenne mélyebben belemenni ebbe a kérdésbe, mert mindenkinek és mindenkinél más. De ami miatt mégis célszerű egy picit ránézni a funkcionalitás témájára, mert ez nagyban befolyásolhatja azokat a berendezéseket, amik amúgy adott esetben elengedhetetlenek. Elég csak a kanapékra gondolni. Alapesetben úgy tűnik, hozzátartoznak a nappalihoz, gyakorlatilag nélkülözhetetlenek. Pedig sokaknak ez egyáltalán nem érvényes igazság az életükben. Pláne kisebb helyiségek esetén illogikus egy terpeszkedő ágyat betenni, miközben semmi másnak nem marad hely és tér. A kanapévásárlásnál először mindig fel kell mérni az otthoni helyet, kitalálni, hová kerül majd, megvizsgálni, mekkora helyet is foglal el, majd csak ezután kell megkezdeni a beszerzést. Ellenkező esetben foghatjuk a fejünket, amikor a vadonatúj ülőalkalmatosság nem fér be a helyére.

 

Tehát a kérdés sokkalta inkább az, hogy egyénileg mik azok a tényezők, amik a nappali használatát formálják? Családi központról, baráti gyülekezőhelyről, pihenőhelyiségről vagy tévéző szobáról beszélünk? Nem mindegy, hogy melyik a releváns válasz, ugyanis így a berendezési tárgyak java is meghatározható, körvonalazható.

 

Na és ami a stílust illeti. A barokkos túlzások kora úgy néz ki lejárt és inkább a minimalista irányzat az, ami arat. De nem lehet elégszer kihangsúlyozni azt, a divat diktálta “szabályok” felett álló igazságot, hogy nincsenek kőbe vésett szabályok. Trend ide vagy oda, az egyéni ízlés az, ami igazán mérvadó.

 

Mik képviselik a nappali komfortját a leghitelesebben?

 

fotelekre illik rá leginkább ez a jellemzés. Egyszerűen azért, mert úgy kínálnak kényelmet, hogy közben határozottan helytakarékos megoldásoknak számítanak. Tehát több szempontból is kifizetődő taktika élni az előnyeikkel.

 

Fotó forrása: Photographee.eu / Shutterstock.com

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló