2022. július 6., Csaba

Promóció

#szponzorált tartalom

A LED-világítás előnyei: mit érdemes tudni róla?

Szponzorált tartalom [X] 2022.03.03. 20:38

A LED (Light Emitting Diode), avagy fénykibocsátó dióda a világítástechnika egyik legújabb fejlesztését képviseli. A technológia energiahatékonysága és magas élettartama magában rejti az összes lehetőséget arra, hogy globális szinten csökkentsük az általános energiafelhasználást. Ebből pedig nem mellesleg következik az is, hogy jóval kevesebbet kell majd elektromos áramra költeni.

anrodiszlec-hu-retro-vintage-filament-ledizzo

 

Mit takar pontosan a LED világítás?

 

A LED egy olyan félvezető eszköz, amely az úgynevezett elektrolumineszcencia folyamaton keresztül fényt állít elő. Amikor elektromos áramot vezetünk át a félvezető anyagon, az fényt bocsát ki – vagyis pontosan ellentétben áll a fotovoltaikus cellával, amelyet a napelemeknél használnak a látható fény elektromos árammá alakítására.

Napjainkban jelenleg a harmadik LED generáció korát éljük, amikor is a technológia tovább képes világítani, jobban teljesít és energiatakarékosabb, mint elődjei eddig valaha. Nem véletlen tehát, hogy számos ipari, kereskedelmi és lakossági létesítményben egyre inkább teret hódítanak, mint elsődleges fényforrás.

 

Melyek a LED-es világítás előnyei?

 

A LED-es világítás számos haszonnal jár azon felhasználók számára, akik érdekeltek saját energiafelhasználásuk és költségeik csökkentésében. A LED lámpák legnagyobb előnyei:

 • Hosszú élettartam
 • Energiahatékonyság
 • Környezetbarát
 • Hidegebb körülmények között is működik
 • Alacsony hő- és zéró UV kibocsátás
 • Tervezési rugalmasság
 • Azonnali világítás
 • Ellenállóképesség a gyakori fel-le kapcsolgatással szemben
 • Széleskörű tompítási lehetőségek
 • Változatos színskála
 • Fókuszáltabb fényirány

Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet LED izzónkból?


Cseréljünk ki egyszerre sok izzót

 

Ha lassan cseréljük le a meglévő hagyományos izzókat LED világításra, utóbbiak előnyeit egy ideig nem fogjuk jelentős mértékben érzékelni. Amennyiben azonban a csere egy számlázási időszakon belül történik, rögtön látni fogjuk a két technológia közötti különbséget. Tipp: az ANRO webáruházban hatalmas választékban kaphatók LED-es fényforrások kiváló minőségben és gyönyörű dizájnnal.

 

Legyünk tisztában a LED izzók élettartamát befolyásoló tényezőkkel

 

A LED izzók általában 10x tovább bírják a régi típusú fényforrásoknál – azonban sokan úgy vélik, hogy ezen lámpák nem képesek teljesíteni a gyártók által ígért 10 évet vagy 25.000 órás élettartamot. Tény, hogy egyes tényezők – pl. nem kompatibilis lámpatestek, forró vagy nedves környezet, hibás vezeték vagy áramkör stb. - negatívan befolyásolják a LED világítások hosszantartó működését. Azonban rendeltetésszerű használat mellett a LED-es termékek minden alkalommal képesek hozni mind a gyártó, mind a fogyasztó által támasztott elvárásokat.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló