2023. június 4., Bulcsú

Mindenki ügye

#ellenzéki összefogás #közvélemény-kutatás

Vezet a Fidesz előtt az ellenzéki pártok közös listája egy friss közvélemény-kutatás szerint

2021.03.17. 08:00

Többen szavaznának az MSZP-DK-Jobbik-Momentum-LMP-Párbeszéd listára, mint a Fidesz-KDNP-re.

Bővült a Fidesz tábora és a párt támogatottsága is elmozdult a mélypontról, a decemberi 30 százalék után februárban 31, most 33 százalékra nőtt a szavazóbázisa a teljes népességen belül - derül ki a ZRI Závecz Research Intézet március első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából, amit a Népszava közölt.

 

Az adatok szerint tovább erősödött a Jobbik is, tavaly év végén 7, egy hónappal ezelőtt 9 százalékon állt, most 11 százalékon. A DK februárban a választókorúak 10 százalékára számíthatott, ezúttal 11 százalékra. A DK és a Jobbik tehát holtversenyben az ellenzéki oldal legerősebb pártjai, mögöttük a Momentum áll, az előző hónapokéval azonos, 6 százalékos táborral. Az MSZP támogatottsága nem változott, ezúttal is 5 százalékot kapott. Ebben a hónapban az LMP és a Mi Hazánk azonos, 2-2 százalékot ért el, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékot. Aktivizálódtak a választók, a februári 32 százalékról 27 százalékra csökkent azok aránya, akiknek nincsen kedvelt pártjuk.

A hat együttműködő ellenzéki párt - ha csak egy hajszállal is - de megelőzi a Fideszt: utóbbi meccs 37-36 százalékon áll. Valamivel szűkült az ellenzék előnye, decemberben 4, a múlt hónapban 2 százalékponttal volt több támogatója, mint a kormánypártoknak. A biztos választók körében, csakúgy, mint a múlt hónapban az ellenzéki közös lista 50 százalékon áll, a kormánypártoké 47 százalékon.
A Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutyapárt tábora kitartó marad ebben a szűkített pártlistás versenyben is: 2 illetve 1 százalékot vonzanak.
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló