2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#fidesz #ellenzéki összefogás #közvélemény-kutatás

Vajon meddig vezet az ellenzék?

2021.06.25. 08:07

Az új felmérés szerint nagyjából változatlanok az eredmények. A Jobbik erősödése megállt, javított kicsit a DK.

 

A Závecz Research felmérésből pár érdekességet lehet kiolvasni: megállt a Jobbik emelkedése. Ez azt jelenti, hogy a DK egy százalékos emelkedésével ez a két párt a legnépszerűbb az ellenzéki térfélen 12-12 százalékkal a választókorú népességben. A Fidesz továbbra is vezet, 34 százalékon áll.

 

A ellenzéki párt táborának mérete nem módosult az elmúlt egy hónapban: az MSZP és a Momentum 6-6 százalékon áll, az LMP 2, a Párbeszéd 1 százalékos. A Kétfarkú Kutyapártot és a Mi Hazánkot 1-1 százalékra mérték. A pártnélküliek aránya 24 százalék.

 

 

A biztos pártválasztók csoportjában is a Fidesz a legerősebb, 46 százalékkal. A második helyen a DK áll 17 százalékkal, őket követi a Jobbik, 16 százalékkal. Az MSZP-nek és a Momentumnak 7-7 százaléka van, az LMP-nek és a Párbeszédnek 2-2 százaléka. A Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutyapárt itt is azonos támogatottságot ért el, az aktív szavazók 1-1 százaléka támogatja.

 

Az ellenzéki és a kormánypárti lista támogatottsága viszont változatlan: az együttműködő ellenzéki pártok és a Fidesz-KDNP listái közül előbbi valamivel jobb eredményt ért el, 39 százalékos támogatottságról van szó, a Fideszé 37. A biztos választók körében is szoros az eredmény, 50 százalék az ellenzéki, 47 százalék a Fidesz-KDNP listájára szavazna.

 

Az adatfelvétel ideje: 2021. június 8-16. A megkérdezettek száma: 1000 fő, akik együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló