2024. március 3., Kornélia

Mindenki ügye

#pócs alfréd #mta #szkíták

Úgy tűnik nem lesznek szkíták Magyarországon, Pócs Alfréd kísérlete elbukni látszik

Csarnó Ákos 2023.12.06. 08:57

Néhány ezer éve persze itt voltak.

 

Pócs Alfréd, a kezdeményező (aki egyben egri önkormányzati képviselő is) összeszedett 1370 aláírást, hogy honos népcsoporttá nyilvánítsák a szkítákat.  A kérdés a parlament igazságügyi bizottsága elé került – adta hírül a 444.hu.

 

A Magyar Tudományos Akadémia elnökének véleménye szerint viszont:


Nem állnak fenn sem fizikai, sem pedig törvényes feltételei annak, hogy a több mint kétezer éve a történelem színpadáról eltűnt szkítákat ma is élő, saját hagyományait és nyelvét őrző nemzetiségként lehessen elismerni Magyarországon.

A hatályos magyar törvények szerint azok a népcsoportok minősülhetnek nemzetiségnek, amik legalább száz éve jelen vannak Magyarországon, saját nyelvvel, kultúrával, hagyományokkal rendelkeznek.

 

Ezért legalább ezer, magát szkítának valló, szavazásra jogosult magyar állampolgár aláírását kell begyűjtenie a kezdeményezőnek.

 

Pócs Alfréd a koronavírus-járvány idején felszólalt Gődény György 5G és vírustagadó megmozdulásában, a Magyar Orvosi Kamara elhatárolódott tőle, a gyöngyösi kórház pedig elbocsátotta, mert rendelési időben sem viselt maszkot. Úgy érvelt a bizottsági meghallgatáson, hogy

Szerintem most jött el az idő. Ez a világ olyan hazug és gonosz, hogy egy új világnak kell születnie. Hogy ez Magyarországon is meg tudjon valósulni, szkítákra van szükség. A szkíta az legyen, aki erkölcsileg tartja magát. Úgy gondolom, hogy a szkítáknak az a legfontosabb tulajdonsága az érdek nélküli szeretet. Magyaroszágon kéne ezt engedni, létrehozni egy ilyen nemzetiséget, próbálnánk utána önkormányzatokat szervezni, és megcsinálni azt, hogy változtatni a világon.

Végül a bizottság egyhangúlag elutasította a kérelmet.

 

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló