2024. február 24., Szökonap

Mindenki ügye

#budapest #tüntetés #hősök tere #pócs alfréd #mogyoród

Pócs Alfréd is felszólalt a járványkezelés felelőseit elszámoltatni kívánó, 5G-ellenes autós demonstráción

Kovács Dávid 2022.02.08. 10:38

Az egri politikus a mainstream média hazugságairól beszélt a Hősök terén.

A becslések szerint nyolcvan-száz autó gyűlt össze hétfő este a budapesti Hősök terén, a kanadai mintára megszervezett, Hungarian Freedom Convoy 2022 nevű megmozdulás egyik központi helyszínén, derült ki a Telex tudósításából.

 

A magyar és nemzetközi kamionosokkal való szolidaritási akció egy többnaposra tervezett, nemzetközi demonstráció része, a World Freedom Convoy 2022 mozgalom magyarországi leágazása. A terv az, hogy a tüntető autósok február 14-én, azaz jövő hétfőn, egyszerre érkezzenek Brüsszelbe.

 

A demonstráció szervezői és résztvevői azt szeretnék, hogy a magyar kormány szüntesse meg a vírussal kapcsolatos „kényszerítő intézkedéseket” és korlátozásokat, illetve kártalanítson mindenkit, aki ezek miatt került rossz helyzetbe. Ezek mellett követelik még a járványkezelés felelőseinek elszámoltatását, valamint az 5G-hálózatok építésének leállítását is.

 

A Telex beszámolója szerint a helyszínen felszólalt Pócs Alfréd egri önkormányzati képviselő és ortopéd szakorvos is, aki régóta hangos ellenzője az 5G-hálózatoknak, és akitől járványszkeptikus, tudománytalan nézetei miatt korábban a Magyar Orvosi Kamara és egykori munkahelye, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház is elhatárolódott.

 

A tudósítás szerint Pócs arról beszélt, hogy a mainstream média hazudik, az egészségügy pedig külföldi nyomásra sulykolja az oltás fontosságát, pedig szerinte gyerekeket nem lenne szabad beoltani. Hozzátette, a járvány alatt történt minden rosszért kizárólag a félelem a felelős, ám örömmel látja, hogy a konvojhoz csatlakozók szerencsére nem félnek.

 

A pár száz fős tömeg aztán a beszédek után az Andrássy úton elindult a Kossuth tér irányába, az előzetesen beígért fáklyás menet helyett zömében fáklya nélkül. A demonstráció egyébként az M3-as autópálya mogyoródi leágazásánál indult, ahol körülbelül nyolcvan autó gyűlt össze a délután során.

 

 

(Indexkép: Hungary Freedom Convoy 2022)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló