2024. május 24., Eszter Eliza

Vélemény

#koronavírus #pfizer #pócs alfréd #oltásszkeptikusok

Az egri Pócs doktor egy ordas nagy kamuhírrel kezdte mosni az oltásszkeptikusok agyát

Szabadi Szabolcs 2021.12.05. 11:44

Csak egy kis lendület kellett a dilivonatnak, amely egészen az Egyesült Államokig robogott, a Pfizer-vezér börtöncellájáig.

„Röviden, egy mondatban kifejezve a szkíta kereszténység beteljesítője, Jézus Krisztus, az ő útmutatásai szerint kell mennünk, ami két dolgot tartalmaz: szeretetet és az igazságot” – mondta Pócs Alfréd egy, a Facebookra feltöltött videó szerint a Szövetkező Média Szövetkezet taggyűlésén még novemberben. A videót azért kezdtem el nézni, hogy valamennyire képbe kerüljek, hogy az egri orvos, önkormányzati képviselő az utóbbi hetekben mivel kábítja a közönségét.

 

Hurrá, itt a jó hír: lecsukták a Pfizer vezérét!

 

Azért kezdtem el kutakodni, mert már sokadik alkalommal látom valamelyik ismerősöm által megosztva Pócs Alfréd egy másik novemberi videóját, amelyet biztosan a fent említett krisztusi szeretet, de főleg az igazság jegyében készített. A videóban, amely a Szövetkezet TV egyik műsora, a hiteles hírekért, a félretájékoztatás ellen és úgy általában a koronavírus kérdésében sok minden ellen harcoló orvos ezt mondja:

Először egy jó hírrel szeretném kezdeni: ugyanis a Pfizer elnök-vezérigazgatóját, Albert Bourlát letartóztatta az FBI Amerikában. Méghozzá a lakásába is kimentek, különböző ingatlanjaiban, házaiban is tartottak házkutatásokat. Még most folynak a tárgyalások, hogy esetleg szabadlábra lehet helyezni, vagy pedig végleg a börtönben marad. A vád ellene elsősorban az, hogy meghamisította a Pfizer-injekció készítésén felhasznált adatokat. Nem valós, hamis adatokat közöltek és ez nagyon fontos.

Az agymenés folytatódik hasonló színvonalon és hasonlóan hiteles hírekkel, és jön a következtetés: az oltást, de legalább a kötelező jellegét fel lehetne függeszteni, akár nálunk is. Ha tisztességes lenne az „Európai Gyógyszerészeti Felügyelet” (ez egyébként helyesen Európai Gyógyszerügynökség – a szerző), akkor egy ilyen hír kapcsán is felfüggesztenék az injekciók adását, mert reális esély van arra, hogy nem valós adatok kerültek ki – mondja a doktor, akinek még nyáron felfüggesztették a működési engedélyét, így sem az ortopédiai, sem a traumatológiai területen nem végezhet orvosi munkát. Az indokok részben a hasonlóan hiteles és a tudomány szempontjából építő jellegű megnyilvánulásai voltak.

pfizer_pocs
"Orvosok a tisztánlátásért" :-))))))))

 

Upsz, mégsem csukták le a Pfizer vezérét

 

Nos, egy ilyen hír kapcsán a gyógyszerügynökség esetleg felröhög, ugyanis Pócs doktor egy akkora álhírre ült fel a szeretet és az igazság hírnökeként, hogy azon lehetne is egy jó nagyot röhögni, ha nem lenne érzékelhető, ahogy Pócsék nem csak magukat, de a köréjük gyűjtött oltásszkeptikus közönséget, szektatagokat is felültetik a dilivonatra.

 

Az álhír, amely szerint a Pfizer vezetőjét az FBI letartóztatta, egy amerikai kamuoldalról kezdett el terjedni elég gyorsan a közösségi média azon felületein, amelyek szándékos félrevezetéssel vagy csak a maguk hülyesége végett oltásellenes infókat, kitalációkat közölnek.

 

A Pfizer-vezér lekapcsolását közlő oldal, a ConservativeBeaver.com korábban egyébként olyan „hiteles” infókat mutatott már be, hogy Barack Obamát is lecsukták, mert kémkedett, Soros Györgyöt az amerikai választás elcsalása miatt börtönözték be, de a kedvencem: gyermekpornográfia miatt Ferenc pápa csuklóin is kattant a bilincs.

 

Az Urban Legends világít rá, hogy a Conservative Beaver cikke a Pfizer-vezér elkapásáról szélsebesen kezdett terjedni a közösségi médiában, így „csekkolta a cikket többek között a Reuters, a Snopes, az AP, a FullFact, a PolitiFact, a Lead Stories, a Forbes és a USA Today is. Persze gyorsan kiderült, hogy mekkora kamuról van szó, ehhez nem is kellett sokat kutakodni, hiszen Albert Bourla aznap, amikor megírta róla a kamuoldal, hogy lekapcsolták, többször is nyilatkozott – élőben is – amerikai médiumoknak.

 

Na jó, nincs börtönben, de ettől még...

 

Amikor ezt a fenti pár sort írtam, elgondolkodtam, vajon kit fog mindez érdekelni? Aki hajlandó némi erőfeszítést tenni azért, hogy az álhíreket megkülönböztesse a valódiaktól, a kuruzslókat a tudósoktól, azok majd egy kicsit csóválják a fejüket, akiknek pedig a fent említett szkíta kereszténység Pócs és társai által kínált „igazság és szeretetfelfogás” járja át a felvilágosult elméjüket, úgyis ignorálják a tényeket és még rá is gugliznak, melyik börtönben csücsül a Pfizer vezérigazgatója. Segítek, ugyanabban amelyikben Ferenc pápa vagy éppen Barack Obama.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló