2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#koronavírus #vírusszkepticizmus #orvos #pócs alfréd #vírustagadás

Fél évig nem dolgozhat az egri vírusszkeptikus orvos, dr. Pócs Alfréd

Székely Zoárd 2021.08.02. 07:57

Felfüggesztették a működési engedélyét.

Mint az az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) működési nyilvántartásából is kiderül, még július közepén felfüggesztették dr. Pócs Alfréd működési engedélyét, így sem az ortopédiai, sem a traumatológiai területen nem végezhet orvosi munkát.

Egyidejűleg a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Heves megyei területi szervezetének elnöki tisztségéből is eltávolították, amelyet 2010 óta töltött be.

A vírusszkeptikus orvos ellen a MOK elnöksége kezdeményezett etikai vizsgálatot, mert a köztestület hitelét aláásta. Mint azt tavalyi közleményükben írták:

az orvosi hivatással, az emberi élet védelmével ellentétes minden olyan törekvés és megnyilatkozás, amely az egyéni védekezés feleslegességét, haszonnélküliségét hangsúlyozza, és ezzel esélyt ad annak, hogy a második hullám nagyságrenddel több honfitársunk életét követelje.

Mivel az orvos a fenti tanokat annak ellenére is a kamara Heves megyei tisztségviselőjeként és nem magánemberként hirdette, hogy erre felszólították, a MOK elnöksége etikai bejelentést tett ellene, amelynek eredményeként fél évre felfüggesztették a kamarai tagsági viszonyát, így orvosi munkát ez idő alatt nem végezhet számolt be róla a MedicalOnline.

Dr. Pócs Alfréd a házkutatásról: Gondolom, ezután jön a börtön - VIDEÓ

Az Operatív Törzs előző pénteki tájékoztatóján közölte Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője: több hete indítottak büntetőeljárást járványtagadók ellen, ennek keretében pénteken történt helyszíni nyomozás, adathordozókat foglaltak le, amelyeket vizsgálnak.

Egyébként az etikai vétség miatt elmarasztalt orvos büntetése – a MOK Etikai Kódexe szerint – lehet figyelmeztetés vagy megrovás, de kiszabható rá a mindenkori legkisebb kötelező munkabér havi összegének tízszereséig terjedő pénzbírság is. A kamarai tagsági viszony 1-6 hónapra függeszthető fel, kirívóan súlyos etikai vétség esetén az érintettet ki is zárhatják a hivatásrend soraiból.

 

A felfüggesztésről Pócs Alfréd maga is beszámolt, saját Facebook-oldalára nyilvánosan feltöltött videójában. Mint az erről szóló posztban fogalmazott: „kettő napja már nem dolgozom”. Elmondta azt is, hogy az etikai eljárás első fokon lezajlott, amit megfellebbezett, a fél évre szóló felfüggesztésről az OKFŐ levelét két nappal korábban vette kézhez. Arról, hogy a kamara Heves megyei elnöki tisztségéből is leváltották, egy másik, a YouTube-on elérhető videóban beszélt.

 

Mindkét videóban beszélt egyébként arról is, hogy az egészségügyiek számára nem lehet kötelezővé tenni olyan oltást, ami kísérleti stádiumban van.

Nem lehet kötelezővé tenni, ami halált okoz

– fogalmazott.

Maszk nélkül fogadta a betegeket Pócs Alfréd a gyöngyösi kórházban

Ahogy arról az Egri Ügyek is beszámolt, a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból elbocsátották dr. Pócs Alfréd ortopéd sebészt, akitől korábban a Magyar Orvosi Kamara közleményben határolódott el más vírusszkeptikus orvosokkal és gyógyszerészekkel együtt.

Pócs Alfréd, az egykori „egri kórházvédő”, társaival 2008-ban alapította meg az Egri Kórházvédők Egyesületét, amely azokat a volt egri kórházi dolgozókat tömörítette, akik az egri Markhot Ferenc Kórház funkcionális privatizációja ellen tiltakoztak. Az intézményt 2008 novembere és 2009 szeptembere között a HospInvest Kft. működtette, amely ellen csődeljárás indult. Ezt követően a megye, illetve egy, az önkormányzat által létrehozott kft. vette vissza az intézmény üzemeltetését.

 

Pócs Alfréd „egri kórházvédőként” végzett tevékenységét 2008-ban a MOK Summum Bonum Díjjal, 2010-ben Réthelyi Miklós, az emberi erőforrásokért akkor felelős miniszter Pro Sanitate díjjal ismerte el.

 

 

Címlapfotó: Domán Dániel

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló