2024. április 12., Gyula

Eger ügye

#budapest #koronavírus #tüntetés #gődény györgy #hősök tere #pócs alfréd

Emberkísérlet és furcsa imádkozás: Pócs Alfréd is feltűnt a járványszkeptikus tüntetésen (VIDEÓ)

EÜ/Azonnali 2021.03.01. 08:44

Eger önkormányzati képviselője felszólalt a járványtagadó Gődény György által szervezett budapesti demonstráción, ahol egy rögtönzött vallási rendezvényt tartott. Az Azonnali körbekérdezte a tüntetőket, és meglehetősen bizarr véleményekkel is találkozott.

Vasárnap délben a Hősök terén tüntetett a Gődény Györgyhöz köthető Vegyük vissza az életünket-csoport - számolt be az eseményről az Azonnali. A résztvevők közül volt olyan, aki azon az alapon adott hangot a koronavírus-járvány létével szembeni szkeptikusságának:

 

„A legjobban érintett szolgáltató szektor az örömlányoké. Ha lett volna Covid, akkor ők hullottak volna.” - mondta az egyikük.

 

Olyan is volt, aki arról beszélt, hogy szerinte hazugságra épül az egész koronavírus-járvány, és szerinte „ez gazdasági válság, amelyet a politikusok találtak ki és a média fújt föl”. Volt aki viccesen közelítette meg az oltás kérdését, mivel mint mondta, „azt szeretné, ha a chip ott lenne benne, mert akkor vissza tudna pofázni nekik”. Az oltásútlevéllel kapcsolatban – amelyekről még mindig nem lehet tudni, pontosan mire is lesznek jók – pedig az egyik résztvevő úgy nyilatkozott, hogy „a nácik irigykednének”.

Pár perces beszédet tartott a tüntetésen Pócs Alfréd, az egri közgyűlés önkormányzati képviselője is, akit járványszkeptikus nézetei miatt bocsátottak el a gyöngyösi kórházból. Pócs a szónoklatát azzal vezette fel, hogy ő maga egy keresztény csoport lelki vezetője Egerben, ezért vallásos rendezvényt tart a megjelent tüntetőknek, amely szerinte mentesül a távolságtartás és a csoportosulás tiltása alól. Emiatt közös imát indítványozott.

 

"Könyörügjünk az Istenhez, legyen úgy, ahogy régen volt. Akiket a járvány tönkretett, segítsünk rajtuk, hogy életben maradjanak" - hangzott a fohász. Az oltással kapcsolatban pedig arra kérte az Urat, hogy "ez az emberkísérlet, ami most folyik a világon, ennek segítsen véget vetni, ne lehessen kötelezni embereket arra, amit nem akarnak". Azt viszont nem tette hozzá, hogy egyébként a koronavírus elleni oltás nem kötelező Magyarországon.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló