2024. április 15., Anasztázia Tas

Mindenki ügye

Milliós büntetést kapott a járványtagadó Gődény György a tüntetésért, amelyen Pócs Alfréd is felszólalt

2021.03.10. 14:47

Sokba került a februári demonstráció.

Portálunk is beszámolt róla, hogy február végén Budapesten szervezett a korlátozások elleni tüntetést Gődény György, az egyik legismertebb hazai járványtagadó. A demonstráción – amelynek résztvevői többnyire maszkot sem viseltek – rövid beszédet mondott Pócs Alfréd, az egri közgyűlés önkormányzati képviselője is, akit korábban azért bocsátottak el a gyöngyösi kórházból, amiért maszk nélkül fogadta a betegeket. (Tavaly év végén mindkettőjüknél volt házkutatás is egy járványtagadók ellen indított büntetőeljárás részeként.)

 

A rendőrök a police.hu-n megjelent közlemény szerint két helyszínen (a Hősök terén és a Vajdahunyad váránál) összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint 4 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. Összesen két főt állítottak elő. Egy főt személyazonosság igazolásának megtagadása szabálysértése, egy főt pedig az ellene elrendelt szabálysértési körözés miatt. A Hősök terén tartott demonstráció miatt gyűlés szervezése és tartása miatt, a másik gyűlés kapcsán gyűlés tartása miatt egy-egy fővel szemben kezdeményeztek közigazgatási eljárást.

 

A 24.hu megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK) a tüntetést követően, hogy megtudják, milyen felelősségre vonásban részesült a főszervező azok után, hogy a  hatályban lévő szabályok ellenére is gyülekezést szervezett. A rendőrség válaszában közölték:

A Hősök terén tartott gyűléssel összefüggésben szervezés és tartás miatt egy fővel szemben 500-500 ezer forint közigazgatási bírságot, a Vajdahunyad váránál tartott gyűléssel összefüggésben gyűlés tartása miatt egy másik személyre 500 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki a rendőrség

goden-pocs-youtube
Kép forrása: 444 / YouTube

 

A lap arra is rákérdezett, hogy mit tesznek azért, hogy a jelenlegi járványhelyzetben ne forduljon elő több ilyen eset – erre azonban nem érkezett válasz.

 

Ugyanakkor azt megtudta a 24.hu, hogy Gődényt a tavaly decemberi előállítását követően többször is gyanúsítottként hallgatták ki a szabolcsi nyomozók rémhírterjesztés miatt. A vírusszkeptikus gyógyszerész a korábbi kihallgatása során azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, miszerint ő csupán interneten lévő orvosi tényeket közölt tudományos kutatásokra alapozva.

 

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője Gődény rémhírterjesztéses ügyével arról tájékoztatott, hogy a nyomozás még folyamatban van, és a gyanúsított "védekezést terjesztett elő, melyet a nyomozó hatóság részletesen ellenőriz, amihez még időre van szükség".

 

Portálunk a hír kapcsán kérdést tett fel a BRFK-nak, azt szerettük volna megtudni, hogy volt-e rendőri intézkedés Pócs Alfréddal szemben, kapott vagy kaphat-e figyelmeztetést vagy bírságot. A rendőrség levelünkre azt írta, a feltett kérdésre az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján nem áll módukban válaszolni.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló