2023. december 4., Borbála Barbara

Mindenki ügye

#országgyűlési választás #márki-zay péter #köztévé #választás 2022

Történelem: Márki-Zay Péter öt percig beszélhetett a köztévében (VIDEÓ)

Fekő Ádám/Azonnali.hu 2022.03.16. 11:10

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Orbánt szidta, a saját terveit sorolta, illetve arra is utalt, hogy négy év először szólalhatott meg az ellenzék a közmédiában.

azonnalipp

Eredetileg 8:00-ra ígérték, de öt perccel korábban kezdődött a köztévén az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének első és egy ideig jó eséllyel utolsó szereplése a köztévében: Márki-Zay elvileg interjúhelyzetbe került erre a bűvös öt percre, Tari Judit Titanilla viszont főleg a tabletjét nézte, miközben MZP monológot hozott össze.

Köszönöm szépen, hogy lehetőséget adtak, hogy négy év alatt öt percet megszólalhat az ellenzék

– mondta, hozzátéve, hogy ő 2,5-3 millió embert képvisel, ráadásul régebben keresztény és konzervatív, mint Orbán Viktor. 

 

MZP Orbánt is dicsérte, kiemelve, hogy 2010-ben azért szavazott rá, mert elszámoltatást ígért és azt, hogy aki belenyúl a közösbe, annak levágják a kezét.

 

Ezek után a saját hódmezővásárhelyi eredményeivel dicsekedett el, majd elmondta, valójában Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába, miközben ő nem akar.

Az az ember, aki 12 év háborúskodásból minden háborúját elvesztette: 44 ezer magyar ember élete bánta azt, hogy nem tudta kezelni a covidjárványt sem

– mondta Orbánról, hozzátéve, eltörölnék a kötelező védőoltást, adómentessé tennék a minimálbért („Négy év alatt az önök jelenlegi bruttója lesz az önök nettója”), és megtartanák a tizenharmadik havi nyugdíjat, illetve svájci indexállás szerint emelnék.

 

Márki-Zay kihasználta az időt, beszélt az egészségügy feljavításától kezdve a rendőri fizetésekig, szóba került az euró és a fenntartható rezsicsökkentés is.

„Nekem a legfontosabb az, ahol hét gyermeket szeretnék magyarnak nevelni, a fiataloknak ne külföldön kelljen keresni a megélhetést” – mondta Márki-Zay, hozzátéve, hogy

ne a fiataloknak kelljen Európába menni, hanem Európának kell idejönnie.

A beszéd végén a műsorvezető megköszönte.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

 

(Indexfotó: Azonnali)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló