2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#egyedülálló szülő #anyaság

Te milyen anya vagy?

Csarnó Ákos 2023.04.01. 08:33

Kérdőív anyukáknak!

 

A KSH statisztikái szerint 400 ezer azoknak az egyedülálló nőknek a száma, akik 1 vagy 2 gyermeket, és több mint 30 ezren vannak, akik 3 vagy annál több gyermeket nevelnek. Évente átlagosan 11 ezer gyermeket anyakönyveznek az apa megnevezése nélkül, vagyis 11 ezer nő marad egyedül a babájával már a kezdetekkor. Az SOS Gyermekfalvak egy korábbi felméréséből kiderült, hogy még a párkapcsolatban gyereket vállaló anyákra is több feladat hárul a gyereknevelés terén a családon belül, ráadásul a munkahelyek sem feltétlenül elfogadóak. 

 

Sok anya érzi úgy, hogy párja nem támogatja eléggé a gyermeknevelésben, illetve nincs elég szabadidejük. A gyermekvállalás kihat a párkapcsolat dinamikájára, a baráti kapcsolatokra és a munkavállalásra is. 

 

Az SOS Gyermekfalvak most arra kíváncsi, hogy érzik magukat az anyák anya-szerepben, ki támogatja őket érzelmileg, honnan kapnak leginkább tanácsot a gyerekneveléshez. A kérdőív anonim, kitöltése alig 7 percet vesz igénybe és alább érhető el:

 

 

 

Az SOS Gyermekfalvakról:

 

Az SOS Gyermekfalvak 400 gyereknek tud biztonságos otthont adni nevelőszülőknél, akikről szüleik nem tudnak gondoskodni. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt veszítette el a szüleit. Fejlesztőpedagógus, pszichológus és a különböző szakemberek a nevelőszülővel közösen azon dolgoznak, hogy a gyerekek feldolgozzák az őket ért traumákat, behozzák lemaradásaikat. 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló