2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#válság #gazdaság #rezsi #rezsicsökkentés #kisvállalkozás

Sorra zárnak be a kisvállalkozások a sokszorosára növekedő rezsi miatt


Egy szegedi pizzéria 2,3 milliós gázszámlát kapott, eddig 2-300 ezret fizettek havonta: ők még nem bezárásról posztoltak. Mások viszont igen.

 

A közösségi médiában már látszik, hogyan kaszálja le a kisvállalkozókat a rezsicsökkentés kivezetése – írja a G7 gazdasági portál, ami összegző cikkben szedett össze egy sor éttermet és egyéb kis- és középvállalkozást, amely Facebook-bejegyzéseik alapján bezárni kényszerül a rezsi növekedése miatt.

 

A kormány nyár közepén döntött úgy, hogy addigi formájában a rezsicsökkentés az elszabadult energiaárak miatt nem fenntartható, és csak a lakosságnak, azon belül is az átlagfogyasztóknak tudja biztosítani kedvezményes áron a gázt és elektromos áramot, ez tehát a vállalkozásokra a továbbiakban nem vonatkozik.

 

Szegeder cikke szerint a szegedi Pizza Monkey ugyan nem posztolt bezárásról, cserébe viszont

közzé tették a gázszámlát, ami szerint mostantól havonta 2,3 millió forintot kell fizetniük a gázért az eddigi 2-300 ezer helyett.

A posztban a lap cikke szerint azt is megjegyezték, hogy a gázszolgáltatójuk egyoldalúan felmondta a szerződésüket, így lett ennyi az összeg. „Több mint 60 kollégánkkal reméljük a legjobbakat! Kitartást Mindenkinek, nehéz időszak lesz! De Mi mindig Veletek voltunk, vagyunk és leszünk!” – írta az étterem.

 

(via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló