2023. december 9., Natália

Mindenki ügye

#rendőrség #határőrség #állás #biztonsági őr

Rendőrség: A határvadászok toborozása még nem kezdődött el

Barna Benedek 2022.07.05. 17:25

Az ORFK pontosított, és jelezték, hogy egyelőre csak fegyveres biztonsági őröket keresnek a határra.

 

Orbán Viktor nemrég bejelentette: két hónapot adott Pintér Sándor belügyminiszternek egy új határvédelmi szervezet feállítására. A kormányfő a közrádióban arról beszélt, hogy ehhez 2-4 ezer új embert kell felvenni és kiképezni. Ezt követően kapott nagy sajtónyilvánosságot az a police.hu oldalon megjelent hirdetés, amiben az áll, hogy "határőrizeti szolgálatra" keresnek jelentkezőket, de a felvételt nyertek munkajogilag "fegyveres biztonsági őrként" vonulhatnak be az állományba, bruttó 260 ezres alapbérért, amit bruttó 400 forintos órabér egészít ki, valamint évente bruttó 200 ezer forintos cafeteria (erről bővebben itt írtunk).

 

Kedden aztán – mint azt a HVG kiszúrta – az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kiadott egy erre reagáló közleményt, amelyben leszögezik, hogy "jelenleg nem határvadászokat keresünk, hanem fegyveres biztonsági őrök jelentkezését várjuk munkavállalóként".

Az önálló határvadász testület létrehozása és a fegyveres biztonsági őrök – folyamatos – toborzása két külön feladat"

– írják.

 

A krendőrségi közleményben jelezték, hogy a rendőrség szervezetében jelenleg is 1923 fegyveres biztonsági őr dolgozik munkavállaló, illetve rendvédelmi igazgatási jogviszonyban, akik közül több százan évek óta a déli határszakaszon szolgálatnak.

A határvadászok toborzása csak a kormány döntését követően kezdődhet meg, a részletek (szervezet, jogviszony, feladatkörök stb.) kidolgozása még folyik"

– írták.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló