2024. április 20., Tivadar

Mindenki ügye

#rendőrség #orbán viktor #pintér sándor #migráció #határvadász

Bruttó 400 forintos bérkiegészítés óránként: nevetséges fizetésért keresnek embereket a határra

Kósa András/Azonnali 2022.07.03. 08:15

Orbán Viktor nemrég jelentette be, hogy szeretné megerősíteni a határvédelmet és új határőrizeti egységeket felállítani. Bruttó 260 ezer forintos fizetésért már jelentkezhetnek is az érdeklődők.

 

 

„Fegyveres biztonsági őrök” lesznek valójában azok a „határvadász” egységek, amiknek a felállításáról a héten Orbán Viktor beszélt a parlamentben és a Kossuth Rádióban is. Eszerint Pintér Sándor belügyminiszternek két-négy ezer fős alakulatot kellene rövid határidőn belül felállítania, mert nő a migrációs nyomás a határokon.

 

A Police.hu honlapján már meg is jelent a felhívás. Eszerint viszont nincs szó semmilyen különleges egység felállításáról, aki „határvadásznak” jelentkezne, az munkajogilag „fegyveres biztonsági őrként” szolgál majd.

A bérezés pedig enyhén szólva is messze van a vonzótól: az alapbér bruttó 260 ezer forint, ezt bruttó 400 forintos órabér egészíti ki, ha valaki ténylegesen a határnál szolgált valamint éjszakai műszak esetén éjszakai pótlék.

Ezen kívül jár évi bruttó 200 ezer forint cafetéria, valamint „egyéni érdekeket figyelembe vevő munkaidő szervezés”. Mindehhez vállalni kell, hogy a jelentkező a Bács-Kiskun megyei, valamint a Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság területén dolgozik.

 

Az alacsony bér azért is érdekes, mert egyelőre nem sikerült megállítani az elvándorlást a rendőrségtől, a veszélyhelyzet és a felmondási tilalom megszűnése után június elején kapásból 299 rendőr távozott a testülettől és a hírek szerint Benkő Tibor korábbi honvédelmi miniszternek is azért kellett többek között távoznia, mert nem volt képest megoldani a honvédség humánerőforrás problémáit.

 

Frissítés(07.05.): Miután a fent idézett hirdetés bejárta a sajtót, a rendőrség közleményt adott ki, amelyben azt írják, a határvadászok toborzása csak a kormány döntését követően kezdődhet meg, egyelőre nem ebbe az újonnan felállítandó szervezetbe keresnek munkavállalókat.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

(Indexkép: Wikipédia)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló