2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#országgyűlés #parlament #rendkívüli ülés #katatörvény

Rendkívüli ülést tart az Országgyűlés a katatörvény miatt

Székely Zoárd 2022.08.08. 10:07

Az ellenzék azt akarja elérni, hogy még a hatályba lépése előtt töröljék el a katatörvényt.

 

Az ellenzéki pártok kezdeményezésére, a megélhetési válság miatt hétfőn rendkívüli ülést tart az Országgyűlés. A délután egy órakor kezdődő ülésen az ellenzék azt kívánja elérni, hogy az Országgyűlés még a hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt – írja az MTI.

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető közlése szerint pártja nem vesz részt a rendkívüli ülésen, így az várhatóan nem lesz határozatképes.

Az ülés előzetes napirendjén - a napirend előtti felszólalásokat követően - interpellációk, azonnali kérdések és kérdések is szerepelnek, valamint határozatképesség esetén több ellenzéki előterjesztést is megtárgyalnának.

 

A többi között a rezsiemelés megszüntetéséről, a lakóépületek szigeteléséről, az élelmiszerválság leküzdéséről, a klímabérlet bevezetéséről, valamint az egyes termékek áfamenetességéről szóló javaslatokat terjesztett a Ház elé az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló