2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#orbán viktor #demokratikus koalíció #kálmán olga #pedofil botrány

Orbán dönthetett K. Endre kegyelméről

Csarnó Ákos 2024.02.14. 16:53

A DK szerint

 

 A Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője, Kálmán Olga videójában arról számolt be, hogy igazságügyi minisztériumi forrásai szerint Orbán Viktor hozta meg a döntést K. Endre szabadon engedéséről.

 

A DK ezek után azt követeli a miniszterelnöktől, hogy ne bujkáljon tovább és álljon az ország elé.  Válaszolja meg a mindenki által várt legfontosabb kérdést: miért kaphatott K. Endre elnöki kegyelmet?

 

Kálmán Olga úgy fogalmazott, hogy a gyakorlat hasonlít Orbán korábbi gyakorlatához, mely szerint a politikailag kényes kegyelmi ügyekben személyesen hozott döntést korábbi ciklusai során is, amire az 1998-as Kunos-ügyet hozta példaként.

 

Akkor Dávid Ibolya MDF-es igazságügyi miniszter azért nem ellenjegyezte Göncz Árpád kegyelmi döntését, mert ahhoz Orbán miniszterelnökként nem járult hozzá.

Kálmán szerint ez most pont fordítva történt. Orbán mondta Varga Judit igazságügyi miniszternek, hogy adja meg a kegyelemhez szükséges ellenjegyzést.

 

A kegyelmi (edofil) botrány azután robbant ki, hogy Novák Katalin – mai ismereteink szerint indokolás nélkül – kegyeéemben részesítette a bicskei gyermekotthon volt igazgató-helyettesét, K. Endrét, kényszerítés miatt.

 

 

indexkép: MTI/Balogh Zoltán

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló