2021. augusztus 1., Boglárka

Mindenki ügye

#orbán viktor #zárlat #járványügyi intézkedések #vendéglátás #nyitás #bírság

Orbán: bezárást és egymillió forintos bírságot kockáztatnak a február elsején kinyitó vendéglátósok

ugytudjuk.hu 2021.01.29. 09:16

A miniszterelnök leginkább a kínai vakcinában bízik. Szerinte húsvét tájékán kerülhet újra elő a korlátozások enyhítése.

Szokásos péntek reggeli rádió interjúját adta Orbán Viktor miniszterelnök, amit azzal kezdett, hogy "ez a mostani fél rab vagy fél szabad élet a polgári élethez szokott magyarokat nagyon megviseli", ám egyelőre még tartani kell a korlátozásokat.

 

Mint mondta, nem szabad az érzelmek által befolyásolt döntéseket hozni. El kell fogadni, hogy mik azok a döntések, amik a járvány terjedését korlátozzák. Hangsúlyozta, hogy dolgoznak a vakcina beszerzésén. “Ledöfjük a vírust majd ha lesz vakcina”- összegzett.

orbán kossuth rádió3

Szóba került, hogy egy szombathelyi baloldali momentumos politikus szervezi az éttermek kinyitására irányuló akciót. Orbán erre azt mondta, hogy bár tudja, hogy nehéz helyzetben van a szektor, de amennyiben az éttermek kinyitnak, úgy szabálysértést követnek el, de annyit kért a rendőröktől, hogy ilyen esetben senkit se tartóztassanak le. Azt is elmondta, hogy szabályszegés esetén minimum 150 ezer, maximum 1 millió forintra büntetik meg a vállalkozást. Az üzemeltető a fél évestől az egy évig terjedő bezárást kockáztatja meg. És akár el is tilthatják a vállalkozót a foglalkozásától. A témát azzal zárta, hogy bízzanak benne a vendéglátósok, meg fogják kapni a nekik járó összeget.

 

Orbán elmondta, a héten végeznek a szociális otthonokban élők beoltásával. Jövő héttől jön a regisztráltak oltása. Hozzátette:

 

Én várom a kínai vakcinát, én abban bízom.

 

A kormányfő megint bírálta az Európai Uniót, mint elmondta a nem uniós Szerbia sokkal jobban áll az oltással, mint a nyugati közösség országai.

 

Március elejére 880 ezer embert tudnak beoltani a szakemberek. Húsvét tájékán a nyitás bizonyos kérdései már előkerülnek - tette hozzá Orbán. 

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló