2022. augusztus 10., Lőrinc

Mindenki ügye

#felvonulás #pride #pécs

Idén először vidéken is lesz Pride-felvonulás itthon

Barna Benedek 2021.06.29. 12:36

Tavaly tartották volna eredetileg, de akkor a járvány miatt elmaradt.

Szeptember 18-án, Pécsen rendezik meg az első olyan Pride-felvonulást Magyarországon, amit nem Budapesten tartanak meg – írja a Telex.

 

A portál felidézi: a vidéki felvonulást még 2019-ben jelentették be, akkor a Diverse Youth Network civil szervezet érettnek találta Pécs városát a rendezvényre. 2019-ben még azt írták a szervezők, hogy "Pécs városa magasan elfogadóbb sok hazai, vidéki városhoz képest". A 2020-as felvonulás aztán végül is a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Az új időpontot nemrég jelentették be a szervezők, a felvonulás Facebook-eseményének leírásában pedig úgy forgalmaztak:

A Pécs Pride 2021. egy Emberi Jogi Demonstráció és egy Ünnep egyaránt. Demonstrálunk az egyenlő jogokért, melyek minden Embert megilletnek és ünnepeljük azt, hogy a jelenlegi helyzetben is bátrak vagyunk és önazonosak merünk lenni!

Az egy hónapos Budapest Pride-programsorozat múlt héten startolt el, az események a fővárosi felvonulással érnek véget, amit július 24-én tartanak meg.

 

 

(Indexfotó: Mónus Márton / MTI – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló