2022. július 5., Emese Sarolta

Mindenki ügye

#orbán viktor #deutsch tamás #európai parlament #európai néppárt #megtakarítás

Deutsch Tamás: Orbán sokak számára megteremtette a tisztességes meggazdagodás lehetőségét

ugytudjuk.hu 2021.04.06. 12:28

A fideszes EP-képviselő friss interjújában azt is elmondta: szerinte nem meglepő, hogy a miniszterelnöknek 30 év után sincs megtakarítása.

Meséljék már el nekem egyszer, hogy az önök logikájában miért kapásból kormánypárti, sőt, pártmédia, ha egy sajtóorgánum nem radikálisan ellenzéki vagy kormánykritikus?

– tette fel a kérdést Deutsch Tamás a Telexnek adott nagyinterjúban.

 

A fideszes EP-képviselő leghosszabban a magyar média helyzetéről beszélt:

Sajnos nem vásárolták fel a fél sajtót, bár komoly befektetéseik voltak. A KESMA egy fontos szereplője a magyar médiavilágnak, de ha a közélet alakítása szempontjából bármilyen módon releváns sajtótermékeket nézzük, akkor komoly baloldali, liberális fölény van, még messze vagyunk bármi fajta egyensúlytól. Haladunk afelé

– felelte arra a kérdésre, hogy van-e kapocs a sajtószabadság korlátozása és aközött, hogy Fidesz-közeli befektetők felvásárolták, és a párt politikai céljainak megfelelő irányba állították a fél médiát.

deutsch-tamás-mti-mohai-balázs
Fotó: Mohai Balázs / MTI

 

Arról, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppártból, úgy nyilatkozott, ő már jó egy éve a távozás pártján állt, de akkor a saját frakcióján belül még kisebbségben maradt ezzel a véleménnyel. A magyar EU-tagságról szóló kérdésre pedig újra egyértelművé tette, nincs más forgatókönyv az asztalon, mint hogy uniós tagok maradunk.

 

Deutsch emellett nem tartja jogosnak, inkább "gyalázatos hazugságcunaminak" véli a Magyarországot érő korrupciós vádakat. Elmondása szerint ezek a kritikák csak a 2010 előtti időszakot érintik, majd pszichopatának nevezte Hadházy Ákost, Jakab Péter pedig "panelprolinak" akar látszani, ami szerinte szánalmas és politikamarketinget csinál.

 

Ezután hangsúlyozta, hogy Mészáros Lőrinc tisztességesen gazdagodott meg, majd kifejtette, mi állhat a NER-arisztokrácia urizálásának hátterében:

Senki sem Orbántól függetlenül gazdagodott meg, aki 2010-et követően meggazdagodott vagy még gazdagabb lett, mert Orbán csinált egy olyan sikeres gazdaságpolitikát, ami sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét.

Később felmerült az is, hogy a miniszterelnöknek a vagyonnyilatkozata szerint nincs megtakarítása. Deutsch erre is megtalálta a magyarázatot:

Öt gyereke van, építtetett egy családi házat és hétvégi házat is, tehát van mire költenie. Az a legális jövedelem, amihez hozzájutott, annak a felhasználása teljesen normálisan követhető.

Amikor pedig a Fidesz jövője került szóba, és arról kérdezték, hogy Orbán Viktor ragaszkodik-e a hatalomhoz, a válasza az volt:

Nem. Egy politikus nem a hatalomhoz ragaszkodik, hanem olyan munkát végez, amit szeretne eredményesen, sikerrel csinálni.

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló