2021. június 14., Vazul

Mindenki ügye

#fidesz #európai néppárt

Hivatalos: a Fidesz elhagyja az Európai Néppártot

ugytudjuk.hu 2021.03.18. 17:36

A frakcióból már korábban kiléptek, és most bejelentették, hogy magából a pártból is távoznak.

"It's time to say goodbye", azaz "Eljött a búcsú ideje" – ezzel kommentálta a Twitteren Novák Katalin családügyért felelős tárca nélküli miniszter a levelet, amely hivatalossá teszi, hogy a Fidesz kilép az Európai Néppártból.

 

A levelet Antonio López-Istúriz White EP-képviselőnek címezték, amelyben azt írták, a magyar kormánypárt többé nem kíván a Néppárt tagja lenni.

fidesz-neppart-level
Kép forrása: Twitter

A Fidesz még március 3-án jelentette be, hogy távozik az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából, mert nem értett egyet a párt új eljárási szabályzatával. A módosítás miatt ezentúl a frakcióból nem csak egyes tagokat, hanem csoportokat is ki lehet majd zárni, illetve ideiglenesen fel lehet függeszteni a tagságukat. (A Fidesz és az európai párcsalád konfliktusa ugyankkor már jó ideje tartott, erről korábbi cikünkben írtunk részetesen.)

 

A Fidesz néppárti frekcióból való kilépésére korábban reagáltak az ellenzéki pártok is: az LMP azt írta, "Véget ért a Fidesz-Néppárt telenovella első évada", a Jobbik egy „Az Európai Néppárt megszabadult Európa spionjaitól!" című közleménnyel kommentálta a történteket, a Momentum pedig úgy értékelte a helyzetet, hogy „több évig tartó bénázás után ma talán tényleg kiveti magából az Európai Néppárt a rohadt narancsot".

 

Via ugytudjuk.hu

 

(Indexfotó: John Thys / AFP)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló