2023. március 30., Zalán

Mindenki ügye

#mediaworks #kormánymédia #kesma

Az infláció miatt már nyomdákat is bezár a Mediaworks

Székely Zoárd 2022.06.14. 01:24

A fideszes médiahálózat is nehéz helyzetbe került.

 

Öt nyomdájából kettőt is bezárni kényszerül a romló gazdasági körülményekre hivatkozva a kormányközeli Mediaworks Hungary Zrt. – szúrta ki a Media1 az erről szóló közleményt a cég honlapján.

 

Mint írták, az infláció, az elszabadult papír- és energiaárak, valamint az ellátási láncok egyre növekvő problémái a Mediaworks-csoportot is nehéz helyzetbe hozzák.

A kedvezőtlen gazdasági környezetben a Mediaworks arra kényszerül, hogy tovább optimalizálja működését. Ennek egyik lépéseként a Társaság kihasználatlan nyomdai kapacitásait leépíti, és öt nyomdájából a két legkevésbé korszerűt – Veszprémben és Debrecenben – bezárja.

A lap felidézi, hogy május végén a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks több megyei lapját is érintő elbocsátási hullám indult meg, amely érintette a Kisalföldet, a Fejér Megyei Hírlapot, a Zalai Hírlapot és a Délmagyart is. Ezen felül eltűnt a postaládákból a City 7 nevű lap, megszűnt a PestiTV, a Pesti Srácok csatornája és a FourFourTwo című focis magazin, de drasztikusan megvágták a 168 órát és a Pesti Hírlapot is.

 

 

Címlapfotó: MTVA/Róka László

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló