2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#elbocsátás #mediaworks #sajtó #kesma

Elbocsátási hullám sújtja a KESMA és a Mediaworks több megyei lapját is


A Heves Megyei Hírlapot is kiadó cégek a Délmagyar szerkesztőségének felét már elküldték.

A hvg.hu és a Media1 információi szerint a kormányközeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks több megyei lapját is érintő elbocsátási hullám kezdődött.

 

A KESMA a választások után egyébként már a FourFourTwo című focis magazint és a City7 nevű városi lapját is bezárta, a hvg.hu most pedig arról ír, hogy elbocsátás volt az 1910-ben alapított Délmagyar / Délmagyarország című Csongrád-Csanád megyei napilapnál. A lap még 2018-ban került a Mediaworkshöz, az ügyletet az Orbán-kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette egy rendelettel, így sem a versenyhatóság, sem a Médiatanács nem vizsgálhatta meg. Most újságírókat, tördelőt és fotósokat is elbocsátottak a napokban a Délmagyartól.

A Media1 úgy tudja, a leépítés a szerkesztőség mintegy felét érinti.

De nem csak a Délmagyarnál kezdődött elbocsátási hullám, hanem hvg.hu arról, további két megyében is hasonló elbocsátás történt, de nem nevezték meg, mely megyékről van szó. A Media1 pedig úgy informálódott, hogy elbocsátásra kerül sor a héten az ugyancsak KESMA-s Zalai Hírlap szerkesztőségében is.

 

A választások után egyébként komoly költségvágások indultak meg a kormányközeli lapoknál. Nemsokára megszűnik a PestiTV, a Pesti Srácok csatornája, de drasztikusan megvágták a 168 órát és a Pesti Hírlapot is.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

Címlapfotónk illusztráció, forrás: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló