2021. szeptember 25., Eufrozina Kende

Mindenki ügye

#járvány #vakcina #regisztráció #védoltás #ellenzék

Az ellenzéki pártok közösen kérik, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

2021.04.10. 12:14

Szerintük a regisztráció eltörlésével növelni lehetne a vakcinát igénylők számát.

Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum, a Párbeszéd és az MSZP szombaton közös közleményt adott ki, amelyben arról írnak, hogy növelni kell az oltási hajlandóságot, mert "ma még kevesebben regisztráltak a virológusok és az orvosok szerint, mint amennyire az átoltottsághoz szükség lenne". A hat párt szerint továbbá sokan vannak, akik nem jutnak olyan online felülethez, ahol jelentkezni tudnak az oltásra, vagy éppen "bizalmatlanok a kormány által működtetett oldallal szemben".

 

Az ellenzék ezért azt javasolja a kormánynak, hogy a minél gyorsabb és szélesebb körű lakossági beoltás érdekében törölje el a regisztrációt!

Legyen elég a TAJ-kártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat. A regisztráció nélküli oltás helyszíneit a kormány jelölje ki például stadionokban, és az önkormányzatok bevonásával, humánerőforrás- és logisztikai kapacitásainak igénybevételével végezze el a feladatot.

- fogalmaztak.

 

A közleményt kiadó pártok úgy vélik, a regisztráció eltörlésével, vagyis a hozzáférés megkönnyítésével nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma; azoké is, akik megkapták a tényleges védettséget kínáló második adag vakcinát.

 

Frissítés: Az ATV Híradója pedig megkérdezte a Emberi Erőforrások Minisztériumát az ellenzéki javaslattal kapcsolatban, a következő választ kapták: "Az a baloldal beszél a regisztráció eltörléséről, amelynek a képviselői - többek között Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Jakab Péter - regisztráltak és már beoltatták magukat. Ez mindent elmond a kétszínűségükről. Magyarország ma az Európai Unió második legjobban teljesítő országa átoltottságban. A baloldal végig megpróbálta lebeszélni az embereket a keleti vakcinákról, ha rajtuk múlik, egymillióval kevesebben lennének ma beoltva".

 

(Indexfotó: Rosta Tibor / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló