2024. június 21., Alajos Leila

Mindenki ügye

#járványügyi intézkedések #vendéglátás #korlátozások #éttermek #szállodák

A kormány cáfolja, hogy pünkösdig zárva kellene tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek

2021.01.19. 19:19

Hogy várhatóan mégis meddig, arról nem közöltek semmit.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) levelet a hazai szállodásoknak és éttermeseknek, amelyben azt írták, fel kell rá készülni, hogy a jelenleg érvényben lévő korlátozások pünkösdig (május 23-ig) fennmaradnak.

 

Flesch Tamás, a szervezet elnöke úgy nyilatkozott:

Nehezen elképzelhető, hogy május előtt nyitás lesz. De nemcsak itthon, hanem Európa többi országában is, hiszen az átoltottság és a járvánnyal kapcsolatos adatok azt mutatják, hogy még egy darabig fennmaradnak a korlátozások

Az MSZÉSZ a kormányzati kommunikációra és a Magyar Turisztikai Ügynökségre (MTÜ) hivatkozott. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis a napokban azt nyilatkozta: ha minden marad a mostani állapot szerint és nem tudnak máshonnan vakcinát szerezni, csak az EU-tól, akkor legkorábban csak az MTÜ által is prognosztizált nyári nyitás lehetséges.

 

Kedd este azonban a Kormányzati Tájékoztatási Központ rövid közleményt adott ki, amely szerint "alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon Pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek", hozzátéve, hogy a kormány ilyen döntést nem hozott.

 

Ezután még elismétlik az utóbbi időben többször hangoztatott állítást, mely szerint "a brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek a tömeges oltás elindításához, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal vakcinák tömeges beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon".

 

Arról ugyanakkor nincs szó a közleményben, hogy mikorra várható a korlátozások feloldása.

 

Frissítés: az MTI közlése szerint a MSZÉSZ később visszavonta a tagjainak kiküldött tájékoztatóját. A kedd este kiadott közleményben ezt Flesch Tamás, a szövetség elnöke a Kormányzati Tájékoztatási Központ aznapi cáfolatával indokolta.

etterem-pikrepo-
Fotó: pikrepo.com

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló