2021. augusztus 1., Boglárka

Környék ügye

#heves megye #tömegközlekedés #volánbusz #csuklós busz

Több új csuklós buszt is csatasorba állít idén Heves megyében a Volán

2021.05.01. 10:37

Várhatóan nyáron már utazhatunk az 51 ülőhelyes, környezetkímélő járművekkel.

Tavaly decemberben az Egri Ügyek is megírta, hogy a Volánbusz összesen 204 új, MAN Lion’s City GL A23 típusú buszt rendelt, amelyeket 2021-ben állítanak csatasorba a helyközi elővárosi vonalakon, várhatóan nyártól. A bejelentést követően megkerestük a busztársaságot, és rákérdezünk, szűkebb hazánkba is kerülnek-e az új járművek közül. Akkor azt válaszolták, hogy a csuklós buszok pontos elosztásáról később tudnak tájékoztatást adni.

 

Úgy tűnik, mostanra már körvonalazódtak a tervek, mert az egerhirek.hu arról számolt be, hogy őket a napokban arról tájékoztatták: 6 új jármű érkezik Heves megyébe. Ugyanakkor a Volán azt is hozzátette, hogy a járműpark országos elosztásában előfordulhatnak kisebb-nagyobb módosítások.

 

Az első buszok néhány héten belül megérkeznek, a teljes állomány várhatóan a nyár végéig fokozatosan áll majd forgalomba.

 

A MAN Lion’s City GL A23 típusú új autóbuszokon 51 ülőhely és 55 állóhely van. A járművek alacsony belépésűek, akadálymentes kialakításúak, – 300 kg teherbírású rámpával felszerelt – így kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehetők. Az új autóbuszokat környezetkímélő motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamera és elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámláló berendezéssel szerelték fel.

man-busz
Kép forrása: MAN

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló